default-image

Πρόωρο φινάλε στη φετινή σεζόν για τον Kvyat

Αθλητισμός
Πρόωρο φινάλε στη φετινή σεζόν για τον Kvyat

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ρώσος δεν είναι απλά απών από το Grand Prix στο Μεξικό αλλά έχει τεθεί εκτός αγωνιστικής "οικογένειας" της Red Bull.

Κακά μαντάτα για τον Daniil Kvyat που όπως επιβεβαιώθηκε στο περιθώριο του Grand Prix της Formula 1 που διεξάγεται αυτό το σαββατοκύριακο στο Μεξικό, δεν πρόκειται να βρεθεί ξανά φέτος πίσω από το τιμόνι μονοθεσίου της Formula 1. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής της ιταλικής ομάδας, Franz Tost, ο Ρώσος δεν είναι πια μέλος της αγωνιστικής "οικογένειας" της Red Bull.

"Δεν είναι πια με τη Red Bull και είναι ελεύθερος να κάνει ότι θέλει. Δεν είναι πια ούτε στη Red Bull, ούτε στην Toro Rosso", είπε εμφατικά ο Αυστριακός, στάση που μαρτυρά πως υπάρχει έντονο παρασκήνιο στο θέμα.

Οι τελευταίες δύο σεζόν ήταν περιπετειώδεις για τον Ρώσο. Πέρυσι υποβιβάστηκε από την RBR στην STR για να "κάνει χώρο" για τον Max Verstappen και φέτος κάθισε στον πάγκο στους αγώνες της Μαλαισίας και της Ιαπωνίας, παραδίδοντας τη θέση του στον Pierre Gasly.

Με τον Γάλλο να έχει υποχρεώσεις με τη Super Formula και τον Carlos Sainz να μεταπηδά στη Renault, o οδηγός από την Ούφα κλήθηκε να επιστρέψει για το Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, όπου και κατάφερε να βαθμολογηθεί.

Παρά την καλή του εμφάνιση, η Toro Rosso τον άφησε ξανά εκτός ενόψει του αγώνα στο Μεξικό, όπου τις STR12 θα οδηγήσουν ο Gasly και ο Brendon Hartley. Εξέλιξη που προκάλεσε τον εκνευρισμό του και ενδεχομένως οδήγησε στην οριστική αποχώρησή του από την ομάδα.

Πάντως εδώ δεν είναι το τέλος του δρόμου για τον Kvyat αφού είναι μόλις 23 ετών. Και η εμπειρία του (έχει λάβει μέρος σε 74 Grand Prix) σε συνδυασμό με τη χώρα καταγωγής του που αποτελεί σημαντική αγορά, μπορεί να τον φέρουν σύντομα σε άλλο στρατόπεδο. Μάλιστα φέρεται να είναι ήδη σε συζητήσεις με τη Williams που ακόμα αναζητά τον παρτενέρ του Lance Stroll για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2018.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News