default-image

«Βροχή» ποινών στο Grand Prix των ΗΠΑ

Αθλητισμός
«Βροχή» ποινών στο Grand Prix των ΗΠΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η λίστα με ποινές για αλλαγές υβριδικών μηχανών, αλλά και ατοπήματα οδηγών στο Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής είναι μεγάλη.

 

Όρεξη να’ χεις, ποινές να καταγράφεις για μία ακόμα φορά στη Formula 1! Το σύστημα που οι νέοι ιδιοκτήτες του σπορ θέλουν να αλλάξουν γιατί μπερδεύει το κοινό καθώς με κάθε αλλαγή μερών στις υβριδικές μηχανές, πέραν των τεσσάρων που ορίζουν οι κανονισμοί, φέρνει και ποινές στους οδηγούς, επηρεάζει σημαντικά τις ισορροπίες στο Τέξας. Κι αν προσθέσουμε και τις ποινές για τα ατοπήματα των οδηγών, η λίστα μεγαλώνει.

 

Ας δούμε ποιοι έχουν ποινή, πόσων θέσεων και γιατί!

 

Brendon Hartley – Scuderia Toro Rosso

 

30 θέσεις ποινής παρότι βρίσκεται στο ντεμπούτο του! Κι αυτό γιατί οι «αμαρτίες» περνούν από τον ένα χρήστη του μονοθεσίου στον άλλο, έτσι αντικαθιστώντας τον Pierre Gasly (που αντικατέστησε με τη σειρά του τον Daniil Kvyat) θα έχει 30 θέσεις ποινής στο grid γιατί χρησιμοποιεί 6ο κινητήρα εσωτερικής καύσης, Turbo και MGU-H αλλά και 5ο ES και CE.

 

Nico Hulkenberg – Renault

 

20 θέσεις ποινής για τον Γερμανό οδηγό, καθώς η Renault επέλεξε να δοκιμάσει στη δική του υβριδική μηχανή λύσεις ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2018.

 

Max Verstappen – Red Bull Racing

 

15 θέσεις ποινής για αλλαγές στην υβριδική μηχανή της TAG-Renault στη Red Bull Racing.

 

Stoffel Vandoorne – McLaren

 

5 θέσεις ποινής για τον Βέλγο οδηγό καθώς καλείται να χρησιμοποιήσει άλλη μία μονάδα εσωτερικής καύσης της Honda, την όγδοη κατά σειρά.

 

Lance Stroll –Williams

 

3 θέσεις ποινής για τον Καναδό που κατά τη διάρκεια του Q1 στις κατατακτήριες δοκιμές και ενώ βρισκόταν σε αργό γύρο, έκλεισε το δρόμο του Romain Grosjean που ήταν σε χρονομετρημένη προσπάθεια.

 

Kevin Magnussen – Haas

 

3 θέσεις ποινής και για τον Δανό που επίσης στο Q1 κατέστρεψε μία προσπάθεια του Sergio Perez, καθυστερώντας τον αναίτια στις στροφές 13 και 14 του Circuit of the Americas.

 

Πηγή: sport24.gr

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News