Μηχανοκίνητα

Αντίστροφη μέτρηση για το 39ο Ράλι Κρήτης

Αυτό το σαββατοκύριακο ο αγώνας-θεσμός με φίλους σε όλη την Ελλάδα

 Ήρθε λοιπόν η ώρα για το 39ο Ράλι Κρήτης, το οποίο διεξάγεται αυτό το σαββατοκύριακο. Ένας κορυφαίος  αγωνας για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό που προσμετράται στο Περιφερειακό Κύπελλο Ράλι Ασφάλτου Κρήτης Οδηγών-Συνοδηγών αλλά και στο Πανελλήνιο Κύπελλο Ράλι Ασφάλτου Super Cup OMAE Oδηγών-Συνοδηγών.

 Το συνολικό μήκος του αγώνα είναι 131,74 χλμ., ενώ οι έξι ειδικές διαδρομές θα καλύψουν απόσταση 51,60 χλμ.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος έχει προγραμματιστεί πανηγυρική εκκίνηση, το βράδυ του Σαββατου στις 20:00 στην πλατεία Ελευθερίας. Εκεί ο κόσμος θα δει από κοντά τα αγωνιστικά που θα λάβουν μέρος στο Ράλι Κρήτης και βέβαια θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει τα πληρώματα. Μάλιστα τα αυτοκίνητα θα βρίσκονται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο δύο ώρες νωρίτερα.

Και ερχόμαστε στην Κυριακή και το βασικό "μενού": Το πρώτο αυτοκίνητο θα ξεκινήσει από τις Ποταμιές λίγο μετά τις 11 το πρωί ενώ στις 11:46 θα περάσει από την ειδική του Καστελίου. Από τις δύο αυτές ειδικές θα περάσουν τα πληρώματα τρεις φορές έως ότου ολοκληρώσουν τον αγώνα τους.

Ο τερματισμός του Ράλι θα γίνει την Κυριακή περίπου στις 16:00 στην πλατεία Ελευθερίας, ενώ θα ακολουθήσουν οι απονομές του αγώνα στους νικητές.

Οι διοργανωτές ολοκλήρωσαν πλέον τη φάση της προετοιμασίας και έχουν προχωρήσει στη διευθέτηση των τελευταίων λεπτομερειών για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Ρεπορτάζ: Μαρία Πετρούτσου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια