Μηχανοκίνητα

Φερστάπεν: «Δεν ζήτησε συγνώμη ο Φέτελ»

Μπορεί οι tifosi να έσπευσαν να βρουν στο πρόσωπό του τον αποδιοπομπαίο τράγο για την εφιαλτική εξέλιξη του Grand Prix Σιγκαπούρης για τη Ferrari, όμως είναι σαφές πως στη σύγκρουση της εκκίνησης ο Max Verstappen αποτελούσε «θύμα» και όχι «θύτη».

Μπορεί οι tifosi να έσπευσαν να βρουν στο πρόσωπό του τον αποδιοπομπαίο τράγο για την εφιαλτική εξέλιξη του Grand Prix Σιγκαπούρης για τη Ferrari, όμως είναι σαφές πως στη σύγκρουση της εκκίνησης ο Max Verstappen αποτελούσε «θύμα» και όχι «θύτη». Όμως αυτό δεν οδήγησε κάποιον εκ των οδηγών της ιταλικής ομάδας στο να απολογηθεί.

Όταν λοιπόν ο οδηγός της Red Bull Racing ρωτήθηκε αν ο Sebastian Vettel του ζήτησε συγνώμη κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους αγωνοδίκες (που έκριναν πως ήταν αγωνιστικό συμβάν), η απάντηση του 19χρονου ήταν αρνητική.

«Όχι. Είπε κάτι όπως… 'ναι, ίσως βλέποντας τώρα τη φάση θα μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά τα πράγματα'. Όμως ό,τι έγινε, έγινε», είπε ο Verstappen.

Σύμφωνα με τον μπαμπά Verstappen, τον Jos, η ευθύνη βαραίνει τον Vettel αλλά περίμενε πως δεν θα τιμωρηθεί. Και εξήγησε γιατί…

«Αξίζει ποινή, αλήθεια πιστεύω πως αξίζει ποινή. Αλλά έχει ήδη δεχθεί προειδοποιήσει άρα αν έπαιρνε κάποια ποινή για αυτό το συμβάν, ίσως αναγκάζονταν να τον θέσουν εκτός για έναν αγώνα. Άρα ίσως ο χαρακτηρισμός του ως 'αγωνιστικό συμβάν', ίσως να ήταν ένα ακόμα 'πολιτικό' παιχνίδι», είπε ο βετεράνος οδηγός της F1. Ίσως με μικρές ή μεγάλες δόσεις υπερβολής.

Όπως το ίδιο άστοχο και υπερβολικό ήταν το επίσημο tweet της Ferrari μετά το συμβάν, που ανέφερε πως ο Verstappen έβγαλε πρώτα εκτός αγώνα τη μία Ferrari και μετά την άλλη.

Πηγή: sport24.gr

Σχόλια