default-image

Αιχμές Φερστάπεν για Φέτελ

Αθλητισμός
Αιχμές Φερστάπεν για Φέτελ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολύ... ντόρο έχει προκαλέσει το ατύχημα της εκκίνησης μεταξύ των Σεμπάστιαν Φέτελ, Μαξ Φερστάπεν και Κίμι Ραϊκόνεν. Οι τρεις οδηγοί έχασαν την ευκαιρία για ένα καλό αποτέλεσμα και σημαντικούς βαθμούς, ειδικά για τον Γερμανό, που μάχεται για τον τίτλο με τον Λιούις Χάμιλτον.

Το μόνο σίγουρο μέχρι στιγμής είναι ότι άπαντες εγκατέλειψαν τον αγώνα, ενώ αναζητείται ο υπαίτιος. Οι απόψεις διίστανται, καθώς άλλος ρίχνει την ευθύνη στον Ολλανδό, άλλος στον τετράκις παγκόσμιο πρωταθλητή και άλλος τον Iceman. Βέβαια, μένει να δούμε τι θα πουν οι αγωνοδίκες, όπου απολογήθηκε η τριάδα, και αν θα επιβάλουν κάποια ποινή ή αν θα το θεωρήσουν αγωνιστικό συμβάν.

Πάντως, ο Φερστάπεν κατηγορεί τον Φέτελ για ό,τι συνέβη στην εκκίνηση του αγώνα της Σιγκαπούρης, με δηλώσεις που σίγουρα θα συζητηθούν. «Πιστεύω ότι ο Σεμπάστιαν (Φέτελ) άρχισε να με στριμώχνει. Ίσως να μην είδε τον Κίμι (Ραϊκόνεν) στα αριστερά, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία.

Αν παλεύεις για το πρωτάθλημα, δεν παίρνεις τέτοια ρίσκα, να στριμώξεις κάποιον τόσο πολύ. Μπορείτε να δείτει τη συνέβη. Ο Λιούις (Χάμιλτον) οδηγούσε την κούρσα και οι τρεις μας ήμασταν εκτός. Δε νομίζω ότι ήταν αγωνιστικό συμβάν. Υπήρχαν τρία μονοθέσια κι εγώ ήμουν στη μέση, χωρίς να κάνω κάτι λάθος.

Είμαι χαρούμενος που εγκαταλείψαμε και οι τρεις, καθώς όλοι πληγωθήκαμε από λίγο!», ήταν τα λόγια του. Ωστόσο, το ίδιο ισχύει και για τα λεγόμενα του Κρίστιαν Χόρνερ, ο οποίος υπερασπίστηκε τον οδηγό της ομάδας του. «Μπορείτε να δείτε ότι ο Σεμπάστιαν έρχεται πολύ επιθετικά στα αριστερά, ο Κίμι πάει στα δεξιά και ο Μαξ (Φερστάπεν) δεν μπορεί να εξαφανιστεί.

Κράτησε μία ευθεία γραμμή και είναι απελπιστικά άτυχο γι' αυτόν να αποκλειστεί έτσι. Ο Σεμπ πήγε στα αριστερά, τον στρίμωχνε ολοένα και περισσότερο. Είναι από τις περιπτώσεις, που έχεις τρία μονοθέσια στη στροφή με αυτόν τον τρόπο, αλλά ο Μαξ δεν μπορούσε να εξαφανιστεί έτσι απλά. Ο Σεμπ δεν μπορούσε να δει ότι ήταν ο Κίμι στην άλλη πλευρά του Μαξ.

Ήταν επιθετικός με τον Μαξ και ο Κίμι έκανε το ίδιο από την άλλη πλευρά, με το τελικό αποτέλεσμα να είναι αυτό που είδατε. Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τον Φερστάπεν, γιατί κάτι τέτοιο σημαίνει ότι κάποιος πρέπει να πάει να τσεκάρει τα μάτια του!», ανέφερε το αφεντικό της Red Bull. Από τη μεριά του, ο Ραϊκόνεν υπερασπίστηκε τη θέση του, τονίζοντας πως δεν μπορούσε να το αποφύγει.

«Δε νομίζω ότι θα μπορούσα να κάνω κάτι διαφορετικό για να το αποφύγω. Έκανα καλή εκκίνηση, αλλά μετά, δυστυχώς, χτυπήθηκα και ο αγώνας είχε τελειώσει, κάτι που είναι κρίμα. Ήξερα πού ήταν ο Μαξ και ποια ήταν η αιτία του ατυχήματος, αλλά δεν αλλάζει πάρα πολλά. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο». Με τη σειρά του, ο Φέτελ, ξεκαθάρισε ότι δεν είδε τον ομόσταυλό του.

«Δεν ήταν το ιδανικό. Δεν είδα πολλά. Είδα τον Μαξ και το επόμενο που είδα ήταν ο Κίμι να με χτυπάει από αριστερά και τον Μαξ κάπου εκεί», δήλωσε ο μέχρι πρότινος πρωτοπόρος του φετινού πρωταθλήματος της F1, ο οποίος τώρα είδε τον Λιούις Χάμιλτον να ξεφεύγει με 28 βαθμούς διαφορά.

«Έτσι είναι τα πράγματα. Δεν αλλάζουν πολλά. Δεν είμαστε στον αγώνα τώρα και δεν μπορούμε να δείξουμε τον ρυθμό που είχαμε. Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξουν περισσότερες ευκαιρίες», πρόσθεσε ο Φέτελ. Τέλος, να σημειωθεί ότι ο Μαουρίτσιο Αριβαμπένε αποχώρησε νωρίς, λέγοντας μόνο ότι ήταν μία κακή μέρα για τη Ferrari.

Πηγή: gazzeta.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News