Μηχανοκίνητα

Ρεκόρ στη βροχή για τον Λιούις Χάμιλτον

Ο Λιούις Χάμιλτον δεν πτοήθηκε από τη βροχή και τη διακοπή των 2 ωρών και 35 λεπτών, τα έδωσε όλα στη Μόντσα και κατέκτησε την 69η pole position της καριέρας του για να καταρρίψει το ρεκόρ του Μίκαελ Σουμάχερ. Εκπληκτική η Red Bull, κακή η Ferrari. Δεύτερος ο Φερστάπεν, τρίτος ο Ρικιάρντο.

Επεισοδιακές έμελλε να είναι οι κατατακτήριες δοκιμές της Μόντσα. Βροχή, πολύ νερό στην πίστα, διακοπή για πάνω από 2,5 ώρες και μεγάλη μάχη για την pole position. Αυτή πήγε στον Λιούις Χάμιλτον, αφού η πρώτη θέση άλλαξε πολλές φορές χέρια για να καταρρίψει ένα ρεκόρ, το οποίο διατηρούταν για πάνω από μία δεκαετία.

Ατύχημα ο Γκροζάν, βροχή και διακοπή

«Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται», λέει ο ελληνικός λαός και αυτό έγινε στη Μόντσα. Στην τρίτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών είχαμε μόλις 16 λεπτά δράσης και στις κατατακτήριες δοκιμές τα πράγματα ήταν ακόμα χειρότερα. Η διαδικασία ξεκίνησε κανονικά, αν και η ψιχάλα ήταν ασταμάτητη, άλλες φορές πιο σιγανή κι άλλες πιο δυνατή.

Το ατύχημα, όμως, του Ρομάν Γκροζάν στο Q1, ο οποίος γλίστρησε και είχε δύο φορές τετακέ, μαζί με τη μεγάλη ποσότητα νερού στην πίστα, έφεραν την κόκκινη σημαία και τη διακοπή 13:31 πριν το τέλος της πρώτης περιόδου.

Αυτή διήρκεσε για 2 ώρες και 35 λεπτά, αλλά κατά τη διάρκεια του εν λόγω χρονικού διαστήματος κάθε 15 λεπτά έβγαινε από μία ανακοίνωση ότι η επανεκκίνηση θα καθυστερήσει για ένα ακόμα τέταρτο της ώρας, γεγονός που οδήγησε κάποιους ακόμα και στο να παίξουν ποδόσφαιρο, όπως έπραξαν ο Φελίπε Μάσα με τον γιο του και τους μηχανικούς της Williams.

Πηγή: gazzetta.gr

Σχόλια