default-image

Μεγάλος νικητής στη Βρετανία ο Ντοβιτσιόζο

Αθλητισμός
Μεγάλος νικητής στη Βρετανία ο Ντοβιτσιόζο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με απόλυτο έλεγχο και στρατηγική ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο παίρνει την 4η νίκη του στο Silverstone. Δεύτερος ο Μάβερικ Βινιάλες και 3ος ο Βαλεντίνο Ρόσι. Έσπασε ο κινητήρας του Μαρκ Μάρκεζ και εγκατέλειψε.

Στην αρχή του αγώνα το μεγάλο ερωτηματικό ήταν η επιλογή του Μάβερικ Βινιάλες που τοποθέτησε μαλακό πίσω ελαστικό στη μοτοσικλέτα του.

Με την εκκίνηση του αγώνα ο Βαλεντίνο Ρόσι έστριψε πρώτος και άρχισε να απομακρύνεται κάνοντας μια διαφορά ασφαλείας. Ο Μαρκ Μάρκεζ έδειχνε στους πρώτους γύρους, ότι δεν μπορούσε να ακολουθήσει το ρυθμό του Βαλεντίνο Ρόσι, καθώς είχε πολλά γλυστρήματα και έδειχνε πως οδηγούσε την μοτοσυκλέτα του πέρα από τα όρια. Έτσι γρήγορα τον πέρασε και ο Βινιάλες, ενώ είχε μεγάλη μάχη με τον Ντοβιτσιόζο καθώς άλλαζαν συνεχώς θέσεις μεταξύ τους.

Με τον Βαλεντίνο να έχει κάνει μια διαφορά ασφαλείας 1,2 δευτερολέπτων, το ενδιαφέρον είχε μετατοπιστεί στο αν μπορεί ο Μάρκεζ -που πλέον ήταν 4ος- να διατηρηθεί στις πρώτες θέσεις καθώς και ο Κράτσλοου άρχισε από την 5η θέση να τον πιέζει. Στο μέσο του αγώνα είχε δημιουργηθεί ένα γκρουπ πρωτοπόρων -με πέντε αναβάτες- που είχε αποσπαστεί 2 δευτερόλεπτα από τον Λορένθο στην 6η θέση και τον Ζαρκό στην 7η.

Ο Πεδρόσα από την όγδοη θέση έδειχνε ότι δεν μπορούσε να ακολουθήσει το ρυθμό των πρώτων.

Το μεγάλο ερωτηματικό ήταν αν το πίσω ελαστικό του Βινιάλες θα άντεχε μέχρι το τέλος του αγώνα. Με 10 γύρους να μένουν ο Ντοβιτσιόζο δείχνει πολύ δυνατός περνά τον Βινιάλες, ανεβαίνει στην 2η θέση και αρχίζει να καταδιώκει τον Ρόσι. Σε αυτό το σημείο ο Μάρκεζ ξυπνά, περνά και αυτός στους επόμενους γύρους τον Βινιάλες και μένει κοντά στον Ντοβιτσιόζο... όταν... ξαφνικά σπάει ο κινητήρας της Honda του και μένει θεατής του αγώνα!

Ο Ντοβιτσιόζο στους τελευταίους γύρους αργά αλλά σταθερά πλησιάζει και τελικά περνά τον Ρόσι, ενώ δύο γύρους πριν από το τέλος ο Βινιάλες περνά 2ος και αρχίζει να πλησιάζει τον Ντοβιτσιόζο. Στον τελευταίο γύρο ο Βινιάλες δείχνει πολύ δυνατός πιέζει τον Ντοβιτσιόζο, αλλά ο εργοστασιακός αναβάτης της Ducati δείχνει φέτος τρομερά δυνατός και αντέχει την πίεση.

Ο Ντοβιτσιόζο έτσι φτάνει σε μια άξια 4η νίκη και τίθεται μάλιστα επικεφαλής στο πρωτάθλημα! Στη 2η θέση τερματίζει ο Μάβερικ Βινιάλες που του «βγήκε» η επιλογή ελαστικού και 3ος (όπως το είχει προβλέψει ο ίδιος) ο αγέραστος «Γιατρός» που καταφέρνει στα 38 του να οδηγεί αγώνες για πολλούς γύρους.

Πέρα από κάθε προσδοκία φέτος η Ducati βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τον εξαιρετικό Αντρέα Ντοβιτσιόζο.

Πηγή: gazzetta.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News