default-image

Ξανά στη δράση με την αγωνία στα ύψη στη Formula 1

Αθλητισμός
Ξανά στη δράση με την αγωνία στα ύψη στη Formula 1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η καλοκαιρινή διακοπή της Formula 1 τελείωσε και επιστρέφει την Κυριακή (27/8) στο θρυλικό Σπα.

Στους πρόποδες των Αρδεννών ταξιδεύει η Formula 1 για το Grand Prix του Βελγίου, το δωδέκατο της σεζόν. Το Σπα είναι η μεγαλύτερη σε μήκος (7.004 μέτρα) πίστα που διεξάγεται αγώνας της Formula 1, ο οποίος θα ολοκληρωθεί μετά από 44 γύρους.

Το Σπα μαζί με τη Μόντσα, το Μονακό και το Σίλβερστον αποτελούν τις τέσσερις ιστορικότερες πίστες της Formula 1. Από τους εν ενεργεία πιλότους τις περισσότερες νίκες έχει ο Κίμι Ραϊκόνεν (4) και από δύο έχουν ο Λιούις Χάμιλτον και ο Σεμπάστιαν Φέτελ.

Σπα σημαίνει... Eau Rouge, που πρόκειται για μία από τις πιο απαιτητικές στροφές του πρωταθλήματος, όπου οι πιλότοι φτάνουν με 300 χιλιόμετρα/ώρα στην ανηφορική δεξιά στροφή με τυφλή έξοδο.

Η συγκεκριμένη πίστα χαρακτηρίζεται από τις έντονες διαφορές υψομέτρου, οι οποίες φτάνουν και τα εκατό μέτρα. Επίσης, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τον καιρό, λόγω του κλίματος, ενώ μπορεί σε ένα σημείο της πίστας να βρέχει και σε άλλο όχι.

Μεγάλα φορτία θα δεχτούν τα ελαστικά, λόγω των μεγάλων και γρήγορων στροφών. Οι ευκαιρίες για προσπεράσεις είναι πολλές, κάτι το οποίο δίνει μεγαλύτερη ελευθερία στις στρατηγικές των ομάδων, ενώ αντίθετα τα φρένα δεν θα δεχτούν μεγάλες πιέσεις.

Στο Grand Prix του Βελγίου σημαντικό ρόλο παίζουν οι μονάδες ισχύος των ομάδων, κάτι το οποίο δίνει πλεονέκτημα στη Mercedes.

Σε ό,τι αφορά τα ελαστικά, η Pirelli έχει στη διάθεση των ομάδων την πάρα πολύ μαλακή γόμα (μωβ), την πολύ μαλακή (κόκκινη) και την μαλακή (κίτρινη). Αυτές οι επιλογές της είναι διαφορετικές από πέρσι, όπου αντί για την πάρα πολύ μαλακή γόμα είχε την μέση.

Στη βαθμολογία των οδηγών ο Σεμπαστιαν Φέτελ προηγείται με 14 βαθμούς του Λιούις Χάμιλτον, ενώ στους κατασκευαστές η Mercedes προηγείται με 39 βαθμούς της Ferrari.

Πηγή: sportfm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News