default-image

Στη Ferrari o Ραϊκόνεν και το 2018

Αθλητισμός
Στη Ferrari o Ραϊκόνεν και το 2018

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θέλοντας να ξεκαθαρίσει τις φήμες ώστε οι οδηγοί της να ξεκινήσουν απρόσκοπτα το δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, η ιταλική ομάδα δέσμευσε για ένα ακόμα έτος το Φιλανδό.

Η Ferrari ανακοίνωσε ότι ο Κίμι Ραϊκόνεν θα παραμείνει στην ομάδα για ένα ακόμη έτος και θα αγωνιστεί τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2018.

Αυτή θα είναι η πέμπτη συνεχόμενη σεζόν του Φιλανδού πιλότου, γνωστού και ως «iceman», με την ιταλική ομάδα, στην οποία επανήλθε το 2014, έχοντας προηγουμένως αγωνιστεί μεταξύ 2007 και 2009, κερδίζοντας ένα παγκόσμιο τίτλο, τον πρώτο χρόνο του με τη Scuderia.

Πολλοί είναι αυτοί που εικάζουν ότι η παραμονή του Ραϊκόνεν στην ομάδα προεξοφλεί και την παραμονή του Φέτελ, καθώς και αυτού το συμβόλαιο λήγει στο τέλος του 2017. Ο λόγος για αυτές τις εικασίες είναι το γεγονός πως ο Γερμανός πιλότος έχει εκφράσει σε πολλές περιπτώσεις της προτίμησή του στον Κίμι ως team mate, οπότε η διατήρηση του Κίμι θεωρείται ως μια κίνηση αβρότητας εκ μέρους της ομάδας προς τον Φέτελ.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο Φιλανδός οδηγός είχε, στους πρώτους αγώνες της χρονιάς, αμφισβητηθεί ευθέως από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ferrari Σέρτζιο Μαρκιόνε, ο οποίος τον είχε χαρακτηρίσει «αργό».

Ωστόσο, μετά την pole στο Μονακό αλλά και την παραχώρηση της πρώτης θέσεις στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, την οποία φαινόταν ικανός να διεκδικήσει από τον Φέτελ, η θέση του στην ομάδα σαφώς και ενισχύθηκε. Τώρα ήρθε και το ετήσιο συμβόλαιο, να επιβεβαιώσει το καλό κλίμα.

Παρά την πρόσφατη ανάκαμψη του όμως, ο Ραϊκόνεν δεν έχει κερδίσει κανένα αγώνα για τη Ferrari στη δεύτερη αυτή περίοδο της συνεργασίας τους, γεγονός που τον καθιστά τον «ιδανικό δεύτερο» οδηγό της ομάδας. Πάντως με 122 εκκινήσεις αγώνων βρίσκεται τρίτος στη λίστα όλων των εποχών, πίσω από τον Μίκαελ Σουμάχερ που έχει 179 και τον Μάσα με 139.

Πηγή:  gazzetta.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News