default-image

Ferrari και Mercedes κυριάρχησαν στο FP3

Αθλητισμός
Ferrari και Mercedes κυριάρχησαν στο FP3

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρώτος Φέτελ και ο τέταρτος Ραϊκόνεν με τα κόκκινα μονοθέσια, έβαλαν στη μέση τα ασημί βέλη των Χάμιλτον και Μπότας στην τρίτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών στην Αυστρία.

 

Ακόμα μια όμορφη μέρα στις παρυφές των αυστριακών Άλπεων, επέτρεψε στους οδηγούς να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο τους χρόνους τους σε αυτή την τρίτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών, στην πίστα Red Bull Ring όπου εξελίσσεται ο 9ος αγώνας του φετινού πρωταθλήματος.

 

Ο απόλυτος κυρίαρχος των FP1&2 Χάμιλτον, παραχώρησε το θρόνο του ταχύτερου γύρου στον Φέτελ, ο οποίος φάνηκε πολύ αποφασισμένος και δυνατός, όταν φόρεσε την ultrasoft γόμα στο μονοθέσιό του. Στην προσπάθειά του μάλιστα να «σπάσει» το πολύ χαμηλό 1:05 του Γερμανού, ο Βρετανός έμεινε από φρένα στα τελευταία λεπτά της περιόδου.

 

Στο μικρό Σπίλμπεργκ, 4 ομάδες με οκτώ μονοθέσια βρέθηκαν στο ίδιο δευτερόλεπτο: Ferrari, Mercedes, Red Bull και Haas. Με την τελευταία να αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη καθώς, ας μην το παραβλέπουμε, είναι η νεότερη ομάδα του πρωταθλήματος.

 

Τα σημερινά ελεύθερα δοκιμαστικά σήμαναν και την αφύπνιση της Toro Rosso, που είχε και τους δύο οδηγούς τους, Κβιάτ και Σάινθ στην 9η και 10η θέση των ταχύτερων γύρων αντίστοιχα. Η Williams που είχε δύο κακές περιόδους χθες συνέχισε ακόμα χειρότερα σήμερα, στις θέσεις 16 και 17 οι Μάσα και Στρολ αντίστοιχα, αποδεικνύοντας ότι τελικά οι εκτεταμένες αεροδυναμικές βελτιώσεις που έφεραν δεν αποδίδουν.

 

Μέτρια ήταν και η εμφάνιση των McLaren – Honda στο FP3, παρότι την Παρασκευή με χρόνους μέσα στη δεκάδα δημιούργησαν προσδοκίες για κάτι καλύτερο.

 

Η δράση συνεχίζεται με τις κατατακτήριες σήμερα στις 15:00 ενώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι «κλείδωσε» τελικά η ποινή των πέντε θέσεων του Χάμιλτον στην εκκίνηση του αγώνα, που θα τον φέρει, στην καλύτερη περίπτωση, στην τρίτη σειρά αύριο, Κυριακή 9 Ιουλίου.

 

Γκραν Πρι Αυστρίας, αποτελέσματα FP3

 

1              Φέτελ                   Ferrari                   1:05.092             

 

2              Χάμιλτον             Mercedes           1:05.361             

 

3              Μπότας               Mercedes           1:05.515             

 

4              Ραϊκόνεν             Ferrari                 1:05.611             

 

5              Φερστάπεν         Red Bull              1:05.784             

 

6              Ρικιάρντο            Red Bull              1:05.896             

 

7              Μάγκνουσεν       Haas                    1:05.936             

 

8              Γκροζάν              Haas                    1:06.015             

 

9              Κβιάτ                  Toro Rosso          1:06.279             

 

10           Σάινθ                   Toro Rosso          1:06.284  

 

Πηγή: gazzetta.gr

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News