default-image

Κοινωνικοποιούνται τα Γκραν Πρι της Formula 1

Αθλητισμός
Κοινωνικοποιούνται τα Γκραν Πρι της Formula 1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι νέοι ιδιοκτήτες της Formula 1 θέλουν να τη μεταφέρουν από τις κλασικές πίστες στις μεγαλουπόλεις και να χτίσουν γύρω από τα Γκραν Πρι πολλές εκδηλώσεις όλη την εβδομάδα του αγώνα.

 

Σε ένα συναρπαστικό γεγονός για τους κατοίκους των μεγαλουπόλεων και των τουριστών θέλουν να μετατρέψουν οι νέοι ιδιοκτήτες της Formula 1 τα Γκραν Πρι και τα δοκιμαστικά. Ο μεγαλομέτοχος της Formula 1, Τσέις Κάρεϊ, δήλωσε ότι επιθυμεί να εντάξει στο καλεντάρι περισσότερες τουριστικές πόλεις, όπως το Μόντρεαλ του Καναδά, επιβεβαιώνοντας έτσι έμμεσα τις φήμες για νέους αγώνες στη Νέα Υόρκη και στο Μαϊάμι.

 

Εξήγησε επίσης τη μελλοντική συνταγή των αγώνων, λέγοντας ότι «θέλουμε τις διοργανώσεις μεγαλύτερες, πιο απλωμένες και να τις αναβαθμίσουμε σε μοναδικές εμπειρίες. Να διαρκούν όλη την εβδομάδα και να περιλαμβάνουν το σύνολο της πόλης».

 

Ταυτόχρονα απέρριψε τις κατηγορίες, ότι επιδιώκει να μετατρέψει τα Γκραν Πρι σε «Αμερικανιές» και υποστήριξε ότι «δεν θα εξαμερικανίσουμε το άθλημα. Εχουμε ξεκαθαρίσει, ότι η κοιτίδα και η κληρονομιά του βρίσκονται στη Δυτική Ευρώπη. Αυτή τη θεμελιώδη αρχή θα ακολουθήσουμε». Συμπλήρωσε ωστόσο, ότι σχεδιάζει να βάλει στη Formula 1 στοιχεία, που ξεπερνούν το πλαίσιο της παρακολούθησης ενός αγώνα, όπως για παράδειγμα κοντσέρτα και γαστριμαργικές εκδηλώσεις στο περιθώριο της διαδρομής. Ο Κάσεϊ ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι «το συγκεκριμένο άθλημα διαφοροποιείται από πολλά άλλα, επειδή έχει μία μακρά και ενδιαφέρουσα ιστορία. Πάνω σε αυτό θέλουμε να χτίσουμε».

 

Σύμφωνα με τον νέο διευθυντή Μάρκετινγκ της Formula 1, Σιν Μπράτσες, οι παράλληλες εκδηλώσεις έχουν προοπτικές κερδοφορίας. Ο Μπράτσες δήλωσε ότι «βασιζόμαστε σε οικονομικές μελέτες σκοπιμότητας, για να κατανοήσουμε ποια θα είναι τα κέρδη μίας πόλης, ενός πριγκιπάτου, μίας κοινότητας ή μίας χώρας, αν φιλοξενήσει ένα Γκραν Πρι της Formula 1». Τόνισε όμως με τη σειρά του, ότι δεν επιδιώκει να ανατρέψει τις παραδόσεις υπογραμμίζοντας ότι «έχουμε την ευκαιρία, να διηγηθούμε ιστορίες. Εχουμε πολλές τέτοιες».

 

Πηγή: www.gazzetta.gr

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News