Μηχανοκίνητα

Νικητής ο Kajetanowicz στο Ακρόπολις (photos)

Με νίκη του Πολωνού Kajetan Kajetanowicz ολοκληρώθηκε το SEAJETS Ράλι Ακρόπολις, αγώνας που προσμετρούσε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε στον, όπως πάντα απαιτητικό αγώνα, κατάφερε να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και να πανηγυρίσει μία ακόμα νίκη που τον έφερε στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Στην κορυφή της βαθμολογίας παρέμεινε ο Bruno Magalhaes ο οποίος τερμάτισε δεύτερος πίσω από το τιμόνι ενός Skoda Fabia Ρ5 αφήνοντας τρίτο τον Grzegorz Grzyb, επίσης με Fabia R5. Στην 4η θέση βρέθηκε ο Κύπριος Αλέξανδρος Τσουλόφτας με Citroen DS3 R5 πραγματοποιώντας έναν εξαιρετικό αγώνα.

Πρώτος Έλληνας ο Τσολακίδης

Στην 5η θέση της γενικής κατάταξης αλλά και πρώτος Έλληνας αναδείχτηκε ο Σωκράτης Τσολακίδης. Ο Θεσσαλονικιός οδηγός έχοντας δίπλα του, τον Χάρη Δήμου θα μπορούσε να είχε ανέβει ακόμα και στο βάθρο αν δεν είχε την άτυχη στιγμή το πρωί της Κυριακής, όπου και είχε έξοδο με τη Fabia R5.

Αν και το αυτοκίνητο χτύπησε και το πλήρωμα έχασε δέκα λεπτά κατάφερε τελικά να τερματίσει. Να σημειώσουμε πως ο πρωταθλητής Ελλάδος 2003, την ώρα που είχε την άτυχη στιγμή βρισκόταν στην 3η θέση της γενικής!

Μεγάλος άτυχος της ημέρας ήταν ο Nasser Al-Attiyah ο οποίος εγκατέλειψε πριν από την 11η ειδική διαδρομή εξαιτίας προβλήματος στο σύστημα διεύθυνσης. Εκτός αγώνας τέθηκε και ο πρωταθλητής Ελλάδος Γιώργος Φιλιππίδης που εγκατέλειψε στην τελευταία ειδική διαδρομή του αγώνα.

Εγκατέλειψε ο Αλυγιζάκης

Πολύ καλή παρουσία είχε το πλήρωμα των Αλυγιζάκη Λευτέρη, Χατζηδάκη Μιχάλη στο πρώτο σκέλος του Ράλι Ακρόπολις όταν τερμάτισε στην 5η θέση. Σήμερα ωστόσο το πλήρωμα από το Ρέθυμνο στάθηκε άτυχο αφού  χρειάστηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα. «Κρατάμε την πρώτη μέρα του αγώνα που τερματίσαμε στην 5η θέση και πήραμε τους βαθμούς. Σήμερα σταθήκαμε άτυχοι… Ήταν μία ακόμη σημαντική εμπειρία η συμμετοχή μας στο Ράλι Ακρόπολις και συνεχίζουμε», τόνισε στο neakriti.gr o Λευτέρης Αλυγιζάκης   

Φωτιά στο αυτοκίνητο του Gryazin

Άτυχος αποδείχτηκε ο Nikolay Gryazin ο οποίος συμμετείχε στο SEAJETS ράλι Ακρόπολις με Skoda Fabia R5.

O Ρώσος οδηγός βρισκόταν στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης μέχρι και το τέλος της 5ης ειδικής διαδρομής.

Έχοντας τελειώσει την προσπάθειά του και κατευθυνόμενος στην 6η ειδική διαδρομή, που ήταν και η τελευταία του πρώτου σκέλους, το αγωνιστικό του αυτοκίνητο πήρε φωτιά. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η φωτιά εκδηλώθηκε από το ντεπόζιτο της βενζίνης και εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα χωρίς το πλήρωμα να πάθει κάτι.

Σχόλια