default-image

Έτοιμοι για το Ακρόπολις Αλυγιζάκης, Χατζηδάκης

Αθλητισμός
Έτοιμοι για το Ακρόπολις Αλυγιζάκης, Χατζηδάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην τελική ευθεία βρίσκονται τα 73 πληρώματα για  το θρυλικό Ράλι Ακρόπολις , το μεγαλύτερο γεγονός του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην χώρα μας . Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στον αγώνα  του Ευρωπαϊκού και Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλι και του αγώνα των  Ιστορικών αυτοκινήτων .

Στον αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος συμμετέχει και φέτος το πλήρωμα των Λευτέρη Αλιγυζάκη, Μιχάλη Χατζηδάκη με Mitsubishi EVO IX.  Το πλήρωμα από το Ρέθυμνο έχει πλέον και την εμπειρία του περυσινού αγώνα, και δηλώνει έτοιμο για αυτή τη νέα πρόκληση!

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πρωτοπόρος στη βαθμολογία είναι ο ο Bruno Magalhaes, με 17 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο, Alexey Lukyanuk. O Πορτογάλος οδηγός επικράτησε στον πρώτο αγώνα της χρονιάς στις Αζόρες και κατέκτησε την 3η  θέση στον δεύτερο, στα Κανάρια Νησιά. Στο Ράλι Ακρόπολις θα αγωνιστεί με ένα Skoda Fabia R5! Ο Alexey Lukyanuk δε θα λάβει μέρος στον αγώνα λόγω τραυματισμού του σε ατύχημα κατά της διάρκεια δοκιμών που πραγματοποιούσε στη Ρωσία.

Από ελληνικής πλευράς, το ενδιαφέρον στο πλαίσιο του ERC, επικεντρώνουν  οι Πρωταθλητές Ράλι 2016, Γιώργος Φιλιππίδης-Λεωνίδας Μαχαίρας, με ένα Skoda Fabia R5 της Motorsport Italia, της εταιρείας που συντηρούσε και το Fabia με το οποίο ο Λάμπρος Αθανασούλας κατέκτησε τη 2η  θέση στον αγώνα το 2016.

Σημείο αναφοράς αποτελεί η πόλη της Λαμίας η οποία έχει φιλοξενήσει πολλά Ακρόπολις στο παρελθόν. Το service park θα βρίσκεται στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας καθώς επίσης στο ίδιο σημείο θα πραγματοποιηθούν η τελετή έναρξης το απόγευμα της Παρασκευής αλλά και  ο τερματισμός και η απονομή την Κυριακή.

Την Παρασκευή το πρωί θα πραγματοποιηθεί το  shakedown και η κατατακτήρια διαδρομή. Το αγωνιστικό κομμάτι ξεκινάει το Σάββατο 3 Ιουνίου με το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο να εκκινεί στην 1η Ε.Δ. (Γραβιά) στις 10:08 και ακολουθούν Άμφισσα και Παλαιοχώρι (x2 όλες). Το Ράλι κορυφώνεται την Κυριακή στην οποία περιλαμβάνονται Ελευθεροχώρι (x2),Ρεγγίνι (x2) και Ελάτια/Γραβιά (x2).

Το μήκος των 12 ειδικών διαδρομών είναι 229,74 χλμ. (103,86 χλμ. το πρώτο σκέλος, 126,68 το δεύτερο σκέλος).Τα Ελληνικά και τα υπόλοιπα Ευρωπαϊκά πληρώματα  με τις ομάδες τους ετοιμάζουν τα αυτοκίνητά τους για το σκληροτράχηλο χώμα της περιοχής και υπόσχονται για 63η φορά πλούσιο θέαμα!

Ρεπορτάζ: Μαρία Πετρούτσου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News