default-image

Κερδίζει μία θέση ο Χάμιλτον στο Μονακό

Αθλητισμός
Κερδίζει μία θέση ο Χάμιλτον στο Μονακό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με την ποινή των 15 θέσεων του Τζένσον Μπάτον, ο Λιούις Χάμιλτον κερδίζει μία θέση στο γκριντ του Μονακό και θα εκκινήσει τον αγώνα 13ος.

Δεν πρόλαβε να επιστρέψει στη δράση ο Τζένσον Μπάτον, ο οποίος αντικαθιστά τον Φερνάντο Αλόνσο, που θα τρέξει στα IndyCar, και τιμωρήθηκε με 15 θέσεις στο γκριντ του αγώνα του Μονακό. Αυτό λόγω αλλαγής μερικών στοιχείων στη μονάδα ισχύος της Honda στο μονοθέσιό του, τα οποία θα τον φέρουν στο τέλος του γκριντ, ενώ προκρίθηκε στο Q3 και ήταν ένατος στις κατατακτήριες δοκιμές.

Έτσι, όλοι όσοι ήταν πίσω του θα κερδίσουν από μία θέση, όπως και ο Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός κατετάγη 14ος, έπειτα από τα προβλήματα που αντιμετώπισε, και θα δει τα κόκκινα φώτα να σβήνουν από την 13η θέση.

Γεγονός που πληγώνει τον Μπάτον, όπως παραδέχτηκε ο ίδιος. «Δεν έχει σημασία πόσους αγώνες έχεις κάνει, και πάλι πονάει. Ήμουν πολύ ενθουσιασμένος για τις κατατακτήριες δοκιμές επειδή η Πέμπτη πήγε πολύ καλά.

Και οι δύο πήραμε ποινή, ο Στόφελ (Φαντόρν) θα εκκινήσει 12ος επειδή παίρνει τη θέση μου κι εγώ θα εκκινήσω τελευταίος», δήλωσε ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2009. Τέλος, να σημειωθεί ότι ο Φαντόρν... κουβαλάει ποινή τριών θέσεων από το Γκραν Πρι της Ισπανίας, γεγονός που τον φέρνει στην 12η θέση.

Το γκριντ του Μονακό με τις ποινές

Φαντόρν (ποινή τριών θέσεων)

Μπάτον (ποινή 15 θέσεων)

Πηγή: gazzetta.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News