Μηχανοκίνητα

Πρώτος ο Οζιέ στο «θρίλερ» της Πορτογαλίας

Έντονο σασπένς και ανακατατάξεις στο ράλι Πορτογαλίας, καθώς ένας ακόμα οδηγός, ο Οζιέ, γίνεται ο έβδομος κατά σειρά, σε 12 ειδικές διαδρομές, που προηγείται στη γενική κατάταξη.

Παρότι σήμερα, Σάββατο 20 Μαΐου ο Τανάκ ξεκίνησε δυναμικά, διατηρώντας την πρωτοπορία που κέρδισε την Παρασκευή μετά την εγκατάλειψη του Κρις Μικ, ήταν η ώρα του να γευτεί το κώνειο της μηχανικής βλάβης.

Στην τελευταία ειδική διαδρομή του πρώτου μισού της ημέρας, την 37,5 χιλιομέτρων Αμαράντε, διέλυσε την πίσω ανάρτησή του σε ένα ανάχωμα και έπεσε στην 5η θέση της γενικής. Το προβάδισμα πήρε ο συναθλητής του στην ομάδα της M-Sport με το Ford Fiesta, o Σεμπαστιέν Οζιέ, που πολύ έξυπνα δεν πίεζε υπερβολικά στις μεταλλοφάγους ειδικές διαδρομές της Πορτογαλίας.

Ωστόσο τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα. Τρεις ακόμα ειδικές, η επανάληψη των πρωινών, απομένουν για σήμερα Σάββατο, με τα δύο Hyundai i20 των Νεβίλ και Σόρντο να παραμονεύουν στην τρίτη και στην τέταρτη θέση, 19,5 και 25,0 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρωτοπόρο Οζιέ.

Τη σημαία της Citroen έμεινε για να κρατήσει ψηλά το Κρεγκ Μπριν -και το κάνει πολύ καλά από την 4η θέση. Βρίσκεται όμως 41,6 δλ. πίσω από τον Οζιέ, κάτι που σημαίνει ότι αν δεν προκύψει κάποιο τεχνικό πρόβλημα στους τρεις της κορυφής, βάθρο δεν βλέπει.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η ατυχία έχει χτυπήσει σχεδόν όλους, που πέρασαν στην πρώτη θέση, οπότε στατιστικά όλοι έχουν πιθανότητες για διάκριση. Περισσότερα όμως σήμερα το βράδυ μετά τις 21:00, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι ειδικές της ημέρας.

Ράλι Πορτογαλίας, γενική κατάταξη μετά τη 12η ειδική

1. Οζιέ                   M-Sport Ford Fiesta RS WRC                       2h 26m 29.2s

2. Νςβίλ                Hyundai i20 Coupe WRC                                +19.5s

3. Σορντό             Hyundai i20 Coupe WRC                                +25.0s

4. Μπριν              Citroen DS3 Abu Dhabi WRC                         +46.2s

5. Τανάκ              M-Sport Ford Fiesta RS WRC                        +1m 16.8s

6. Χάνινεν           FIN Toyota Yaris Gazoo Racing WRC             +1m 39.5s

7. Έβανς               DMACK M-Sport Ford Fiesta RS WRC          +2m 12.5s  

8. Λάπι                 Toyota Yaris Gazoo Racing WRC                  +2m 41.2s  

9. Όστμπεργκ    M-Sport Ford Fiesta RS WRC                           +4m 33.0s  

10. Λάτβαλα      Toyota Yaris Gazoo Racing WRC                      +5m 20.0s  

Πηγή: gazzetta.gr

Σχόλια