default-image

Καλύτεροι χρόνοι από Φέτελ και Ραϊκόνεν

Αθλητισμός
Καλύτεροι χρόνοι από Φέτελ και Ραϊκόνεν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φέτελ και Ραϊκόνεν σημείωσαν τους καλύτερους χρόνους στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών.

Η δυναμική παρουσία της Ferrari στην πίστα του Σότσι συνεχίστηκε. Τα κόκκινα μονοθέσια παρέμειναν στην κορυφή, αυτή τη φορά με τον Σεμπάστιαν Φέτελ να κλείνει το FP2 με το όνομά του στην κορυφή της γενικής κατάταξης. Οι Mercedes ήταν αρκετά πίσω σε απόλυτες επιδόσεις, με τις Red Bull ακόμα πιο μακριά.

Συγκεκριμένα στους 22 βαθμούς ήταν αυτή του αέρα και στους 39 αυτή του οδοστρώματος. Νωρίς-νωρίς οι Ferrari βγήκαν φορώντας την πολύ μαλακή γόμα με τα κόκκινα διακριτικά, με τον ταχύτερο το πρωί Κίμι Ραϊκόνεν να κατεβαίνει στο 1.35.980. Από νωρίς ο Ρομέιν Γκροσέν παραπονιόταν για τα φρένα παρότι η Haas άλλαξε προμηθευτή ενώ στο 10λεπτο ο τοπικός ήρωας Ντάνιελ Κβιάτ  έχασε τον έλεγχο της Toro Rosso στη στροφή 13, χωρίς όμως συνέπειες.

Παρά την προσωρινή παρεμβολή του Χάμιλτον με τη Mercedes, οι Ferrari έκαναν κατάληψη στην κορυφή, με τον Φέτελ μπροστά και φορώντας πλέον την πάρα πολύ μαλακή γόμα ελαστικών της Pirelli, με τα μωβ διακριτικά. Πράγμα που εύλογα έφερε τους χρόνους ακόμα χαμηλότερα και συγκεκριμένα στο 1.34.120 για τον Γερμανό, τον Ραϊκόνεν στα δύο δέκατα και τις Mercedes μισό δευτερόλεπτο πιο πίσω.

Ένα τέταρτο πριν το τέλος της 90λεπτης περιόδου, ο Μαξ Φερστάπεν έχασε ισχύ από την υβριδική μηχανή της Red Bull RB13, με την μέρα του να ολοκληρώνεται πρόωρα.

Άλλη αλλαγή δεν υπήρξε στην κορυφή μέχρι το φινάλε, με τη Ferrari να κάνει το 2 στα 2 την Παρασκευή, σε ένα σιρκουί όπου πέρυσι η Mercedes ήταν ανίκητη.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News