Μηχανοκίνητα

24 οδηγοί στην εκκίνηση για την Ανάβαση Βραχασίου (photos)

24 οχήματα παίνρουν μέρος στην 4η Ανάβαση Βραχασίου πολυάριθμοι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού παρακολουθούν το θέαμα.

Στην αγαπημένη ειδική αγωνιζόμενων και θεατών στην Κρήτη  ξεκινά σε λίγο η 3η ανάβαση Βραχασίου. Ήδη στα σημεία που έχουν υποδείξει οι διοργανωτές έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες θεατές που περιμένουν να απολαύσουν το αγωνιστικό θέαμα. Οι χθεσινοί χρόνοι των δοκιμών προμηνύουν έντονο ανταγωνισμό και περάσματα με εξαιρετικούς χρόνους. Oδηγοί και μηχανικοί ρυθμίζουν τις τελευταίες  τεχνικές λεπτομέρειες των οχημάτων τους πριν την αφετηρία.

Μείνετε συντονισμένοι για να παρακολουθήσετε live την μετάδοση των αποτελεσμάτων από τα δύο σκέλη του αγώνα.

«Είναι όλα έτοιμα για τη διεξαγωγή μιας ακόμη Ανάβασης Βραχασίου, μιας αγαπημένης διαδρομής για τους οδηγούς της Κρήτης. Να ενημερώσουμε τον κόσμο ότι ο δρόμος έκλεισε στις 10 το πρωί και δε θα πρέπει για κανένα λόγο να προσεγγίσουν τα σημεία με τις ειδικές σημάνσεις. Τους ζητάμε να σεβαστούν τις υποδείξεις των κριτών που θα υπάρχουν κάθε 150 μ. καθ' όλη τη διαδρομή και είμαστε βέβαιοι ότι θα απολαύσουν θέαμα», τόνισε στην εφημερίδα "Νέα Κρήτη" η αλυτάρχης του αγώνα Μαρία Φρουδαράκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΟΙ ΔΟΚΙΜΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΑΣΗ ΒΡΑΧΑΣΙΟΥ

Μάλιστα, για τη διευκόλυνση των πολυάριθμων φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού, που συρρέουν συνήθως στο γνωστό σημείο στο γεφυράκι, όπως διευκρινίζουν οι διοργανωτές δε θα πρέπει να το προσεγγίσουν από το κομμάτι που ενώνεται με την εθνική, γιατί η πρόσβαση θα είναι κλειστή. Θα πρέπει, να προχωρήσουν μέχρι εκεί που υπάρχει η κάμερα της Τροχαίας, όπου βρίσκεται άνθρωπος της οργάνωσης του αγώνα για να τους μεταφέρει στην απέναντι πλευρά του δρόμου με ασφάλεια. Η κίνηση αυτή γίνεται και για λόγους ασφαλείας, αλλά και καλύτερης εξυπηρέτησης των θεατών.

Ο Αθλητικός Όμιλος Κρήτης έχει επιμεληθεί τη διοργάνωση του αγώνα, με πρωταρχικό στόχο την ασφάλεια θεατών και αγωνιζομένων. Με γνώμονα αυτό λοιπόν, καλεί με ανακοίνωσή του τους θεατές να τηρούν τους κανόνες ασφαλείας και να συμμορφώνονται στις οδηγίες που τους δίνονται.

«Θα παρακαλούσαμε οι φίλοι που παρακολουθoύν τον αγώνα να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί στα σημεία θέασης που επιλέγουν και να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες των στελεχών-κριτών. Έχουμε τεράστια ευθύνη για την ασφάλεια των αγωνιζομένων και των θεατών. Βοηθήστε μας να σας κρατήσουμε ασφαλείς», τονίζουν από τον ΑΟΚ.

Υπενθυμίζουμε ότι ο αγώνας, που προσμετρά στο Κύπελλο Αναβάσεων, δειξάγεται στον επαρχιακό δρόμο Σισίου-Βραχασίου, στη γνωστή και αγαπημένη διαδρομή που περνάει μέσα από το φαράγγι, συνολικού μήκους 7,6 χλμ. (3,8 χλμ. το κάθε σκέλος). Οι αγωνιζόμενοι ανεβαίνουν δύο φορές τη διαδρομή και για την κατάταξη θα λαμβάνεται υπόψη το άθροισμα των χρόνων των δύο σκελών της.

Οι κλάσεις έχουν ως εξής: έως 1.400 cc, κλάση 1.400-1.600 cc, κλάση 1.601-2.000 cc, κλάση πάνω από 2.000 cc και κλάση Formula Saloon.

Ρεπορτάζ: Μαρία Πετρούτσου

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

Σχόλια