default-image

Στην τελική ευθεία οι 26 οδηγοί για την Ανάβαση Βραχασίου

Αθλητισμός
Στην τελική ευθεία οι 26 οδηγοί για την Ανάβαση Βραχασίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία τόσο των πληρωμάτων όσο και της οργανωτικής επιτροπής του Αθλητικού Ομίλου Κρήτης για τη διεξαγωγή της 4ης Ανάβασης Βραχασίου που έχει προγραμματιστεί για το προσεχές Σαββατοκύριακο και αποτελεί τον  πρώτο αγώνα του Κυπέλλου Αναβάσεων Νοτίου Ελλάδας.

Στην γραμμή εκκίνησης του αγώνα που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού, θα βρεθούν 26 οχήματα και ο συναγωνισμός στις περισσότερες κατηγορίες αναμένεται έντονος.  

Η ανάβαση θα διεξαχθεί στον επαρχιακό δρόμο Σίσυ- Βραχάσι , στη γνωστή και αγαπημένη διαδρομή που περνάει μέσα από το φαράγγι, συνολικού μήκους 7,6 χλμ. (3,8 χλμ. το κάθε σκέλος). Για την πρώτη ημέρα  έχουν προγραμματιστεί τρία δοκιμαστικά περάσματα ενώ την  Κυριακή ο αγώνας θα γίνει σε δύο σκέλη. Οι αγωνιζόμενοι θα ανέβουν δύο φορές τη διαδρομή  και για την κατάταξη θα λαμβάνεται υπόψη το άθροισμα των χρόνων των δύο σκελών της.

Η διανομή των αριθμών συμμετοχής στους αγωνιζόμενους καθώς και ο διοικητικός έλεγχος και ο αρχικός τεχνικός έλεγχος θα γίνουν το Σάββατο 18/3 από 08:00 μέχρι 10:00 το πρωί ενώ περίπου μία ώρα αργότερα θα ξεκινήσουν οι επίσημες χρονομετρημένες δοκιμές.  

Η αγωνιστική δράση θα ξεκινήσει στις 11:00 το πρωί της Κυριακής και θα ολοκληρωθεί περίπου στις 3:00 μετά το μεσημέρι.

Η διαδρομή θα κλείσει μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα ενώ μετά την ολοκλήρωση της ανάβασης θα ακολουθήσουν οι απονομές.

Οι κλάσεις έχουν ως εξής: έως 1400 cc, κλάση 1400-1600 cc, κλάση 1601-2000 cc, κλάση πάνω από 2000 cc και κλάση Formula Saloon.

Οι διοργανωτές ήδη προχώρησαν στην  ενημέρωση και επιμόρφωση κριτών και στελεχών του αγώνα καθώς προτεραιότητα του είναι  η ασφάλεια θεατών και αγωνιζόμενων.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι με πρωτοβουλία του ΑΟΚ για τα πληρώματα (αγωνιζόμενους και μηχανικούς) που είναι εκτός Νομού Ηρακλείου θα υπάρξει διανυκτέρευση την Παρασκευή και το Σάββατο το βράδυ.

Ρεπορτάζ: Μαρία Πετρούτσου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News