default-image

Έτοιμη να παρουσιαστεί η νέα Williams

Αθλητισμός
Έτοιμη να παρουσιαστεί η νέα Williams

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η  Williams Martini Racing έκανε την έκπληξη δημοσιεύοντας  σήμερα φωτογραφίες και video από το νέο της μονοθέσιο.

Το 2017 σηματοδοτεί την 40η επέτειο από την ίδρυση της Williams Grand Prix Engineering και για το λόγο αυτό το οι επικεφαλής αποφάσισαν να παρακάμψουν την αρίθμηση και από το FW38 που ήταν η κωδική ονομασία του περσινού μονοθεσίου, πήγαν απευθείας στο FW40.

Το νέο αγωνιστικό, σύμφωνα με το caranddriner.gr, έχει σχεδιαστεί με βάση τους νέους τεχνικούς κανονισμούς που ισχύουν από φέτος.Η νέα Williams θα χρησιμοποιεί την κινητήρια μονάδα της Mercedes-Benz, ενώ στο κόκπιτ της θα βρεθούν ο Felipe Massa που αποφάσισε να δώσει παράταση στην καριέρα του για ακόμα έναν χρόνο μετά τη μετακίνηση του Valtteri Bottas στη Mercedes AMG Petronas, στη θέση του Nico Rosberg. Στο πλευρό του Βραζιλιάνου θα βρεθεί ο "πρωτάρης" Lance Stroll.

Τα επίσημα αποκαλυπτήρια του νέου μονοθεσίου θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 25 του μηνός, λίγα 24ωρα πριν την έναρξη των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης.

Η περσινή δεν ήταν μια καλή σεζόν για την ιστορική ομάδα που έκλεισε το Πρωτάθλημα στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας, με απολογισμό 138 βαθμούς και μόλις μια παρουσία στο βάθρο (3ος ο Bottas στον Καναδά).

Να σημειωθεί τέλος ότι η Williams προχώρησε σε πολύ δυνατές κινήσεις για την ενίσχυση του τεχνικού της επιτελείου, εντάσσοντας στο δυναμικό της τον Paddy Lowe που αποχώρησε από την Πρωταθλήτρια Mercedes και τον Dirk de Beer που μέχρι το περασμένο καλοκαίρι ήταν επικεφαλής αεροδυναμιστής της Ferrari.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News