default-image

Ανακοίνωση- έκπληξη: Αποσύρεται ο Ρόσμπεργκ

Αθλητισμός
Ανακοίνωση- έκπληξη: Αποσύρεται ο Ρόσμπεργκ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την απόφαση του να αποχωρήσει από την Formula 1 πέντε μόλις μέρες μετά την κατάκτηση του πρώτου παγκόσμιου πρωταθλήματος στην καριέρα του ανακοίνωσε ο Νίκο Ρόσμπεργκ, έστω και αν είχε σε ισχύ συμβόλαιο με την Mercedes.

Ο Γερμανός πιλότος μίλησε για   προσωπικούς λόγους, καθώς δεν επιθυμεί μετά την κατάκτηση της κορυφής να συνεχίσει τις ίδια θυσίες και θέλει να αφιερώσει χρόνο στην οικογένειά του.

«Σκαρφάλωσα ένα βουνό, τώρα είμαι στην κορυφή, επομένως νιώθω πως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή», ανέφερε στην προσωπική του σελίδα.

Συγκεκριμένα στη δήλωση του αναφέρει:«Σε 25 χρόνια στους αγώνες ήταν όνειρό μου να γίνω παγκόσμιος πρωταθλητή της Formula1. Μέσω της σκληρής δουλειάς, των θυσιών, αυτός έγινε ο στόχος μου. Και τώρα τα κατάφερα.

Έχω ανέβει το βουνό μου, είμαι στο πικ και αυτό είναι ωραίο συναίσθημα. Το πιο δυνατό μου συναίσθημα αυτή τη στιγμή είναι ευγνωμοσύνη σε όσους με στήριξαν να αυτό το όνειρο να συμβεί. Η φετινή σεζόν, σας λέω, ήταν πάρα πολύ δύσκολη. Πίεσα σαν τρελός σε κάθε τομέα, μετά τις απογοητεύσεις τα δύο τελευταία χρόνια.

Πήγε το κίνητρό μου σε επίπεδα που δεν έχω συναντήσει ποτέ ξανά πριν. Φυσικά αυτό είχε επίδραση σε αυτούς που αγαπώ, ήταν μία οικογενειακή προσπάθεια θυσίας βάζοντας τα πάντα πίσω από τον στόχο μας. Δεν μπορώ να βρω λόγια για να ευχαριστήσω τη σύζυγό μου, Βίβιαν, ήταν απίστευτη.

Κατάλαβε ότι φέτος ήταν η μεγάλη ευκαιρία να τα καταφέρουμε και δημιούργησε τον χώρο για μένα να πάρω πλήρη ανάκαμψη μεταξύ κάθε αγώνα φροντίζοντας την κόρη μας κάθε βράδυ. Όταν κέρδισα τον αγώνα στη Σουζούκα, από εκείνη τη στιγμή, όταν ο τίτλος ήταν στα χέρια μου, η μεγάλη πίεση ξεκίνησε και άρχισα να σκέφτομαι το τέλος της καριέρας μου αν γινόμουν παγκόσμιος πρωταθλητής.

Το Σάββατο το πρωί στο Άμπου Ντάμπι ήξερα ότι θα είναι ο τελευταίος αγώνας μου και αυτό το συναίσθημα ξεκαθάρισε στο κεφάλι μου πριν την εκκίνηση. Ήθελα να απολαύσω κάθε μέρος της εμπειρίας γνωρίζοντας ότι μπορεί να ήταν η τελευταία φορά. Μετά τα φώτα έσβησαν και είχα τους πιο έντονους 55 γύρους της ζωής μου.

Πήρα την απόφαση τη Δευτέρα το βράδυ. Αφού το σκέφτηκα καλά για μία ημέρα, οι πρώτοι άνθρωποι που το είπα ήταν η Βίβιαν και ο Γκέοργκ (από την ομάδα διαχείρισης του Ρόσμπεργκ) για να ακολουθήσει ο Τότο (Βολφ). Το μοναδικό που κάνει αυτή την απόφαση δύσκολη για μένα είναι ότι βάζω την αγωνιστική μου οικογένεια σε μία δύσκολη κατάσταση. Όμως, ο Τότο κατάλαβε. Ήξερε ότι ήμουν εντελώς πεπεισμένος και αυτό με καθησύχασε.

Το πιο υπερήφανο επίτευγμά μου στους αγώνες θα είναι να έχουμε κερδίσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα με αυτή την απίστευτη ομάδα ανθρώπων, τα Ασημί Βέλη. Τώρα απλά θα απολαύσω τη στιγμή. Υπάρχει χρόνος για να γευτώ τις επόμενες εβδομάδες και να απολαύσω κάθε εμπειρία που θα έρθω. Μετά από αυτό, θα γυρίσω σελίδα στη ζωή μου και θα δω τι έχει απομείνει για μένα», ανέφερε η ανακοίνωσή του».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News