Μηχανοκίνητα

Από τους Hill, στους Rosberg

Ότι και να συνέβαινε θα ήταν ξεχωριστό. Οι δυο διεκδικητές έφθασαν στον τελευταίο αγώνα με εννέα νίκες. Αν κέρδιζε ο Βρετανός και ερχόταν δεύτερος ή τρίτος ο Γερμανός, ο τίτλος θα πήγαινε στον Rosberg παρά το γεγονός ότι ο Hamilton θα είχε 10 νίκες.

Αν πάλι έχανε τον τίτλο ο Rosberg θα είχε χάσει την ύψιστη διάκριση παρά το γεγονός ότι είχε εννέα νίκες, τη στιγμή που ο πατέρας του Keke είχε κατακτήσει το Πρωτάθλημα του '82 με μία μόνον νίκη. Εκείνη τη χρονιά μάλιστα, οι διεκδικητές που κατέλαβαν τις επόμενες θέσεις πέντε θέσεις, 2ος Pironi, 3ος Watson, 4ος Prost, 5ος Lauda, 6ος Arnoux, είχαν όλοι από δύο νίκες!

O Damon Hill, το '96 έγινε ο πρώτος γυιός Πρωταθλητή που κατέκτησε Πρωτάθλημα. Το παιδί του Graham, δεν είχε τα ονειρικά εφηβικά χρόνια που μερικοί φαντάζονται. Έχασε τον πατέρα στα 15 του χρόνια, σε αεροπορικό δυστύχημα, κληρονομώντας το όνομα αλλά και χρέη. Αναγκάστηκε να εργαστεί ως κούριερ στα χρόνια της νιότης του μοιράζοντας με μοτοσυκλέτα, αντικείμενα στις ώρες του κυκλοφοριακού χάους στην Βρετανική πρωτεύουσα.

Φυσιογνωμία συμπαθής, βοηθήθηκε από τις γνωριμίες της μητέρας του Μπέτυ, δεν είχε μεν το καπασιτέ ενός Schumacher, αλλά βίωσε τόσο έντονα όσο κανείς την απώλεια του Ayrton καθότι team mates. Κι' αν ο Γερμανός, που σήμερα λυπόμαστε, δεν έκανε μια από όχι και τόσο αθλητικές του κινήσεις στο τελευταίο GP εκείνης της χρονιάς, στην Αδελαίδα, ο Damon μπορεί να το είχε πάρει από τότε, από το ΄94. Με καλύτερο αυτοκίνητο μεν, αλλά με την απώλεια του Βραζιλιάνου να τον συνοδεύει. Έκανε υπομονή και με 8 νίκες κατέκτησε τον τίτλο το ΄96.  O Graham δεν θα έβλεπε ποτέ το παιδί του παγκόσμιο πρωταθλητή.

Πηγή: caranddriver.gr/

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια