default-image

Τιμωρήθηκε ο Φέτελ, 3ος ο Ρικιάρντο

Αθλητισμός
Τιμωρήθηκε ο Φέτελ, 3ος ο Ρικιάρντο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίγκες ώρες μετά το τέλος του αγώνα στο Μεξικό, βγήκε η απόφαση για το αν θα τιμωρηθεί και ο Φέτελ επί του Ρικιάρντο. Τελικά οι αγωνοδίκες τιμώρησαν και τον Σεμπάστιαν Φέτελ, με ποινή μάλιστα 10 δευτερολέπτων!

Ο Φέτελ υπό καθεστώς υπερβολικής ψυχολογικής πίεσης «έπαιξε άμυνα» αλλάζοντας κατεύθυνση στο σημείο φρεναρίσματος στη στροφή 4, όταν ο Ντάνιελ Ρικιάρντο προσπάθησε να τον προσπεράσει στον προτελευταίο γύρο του GP του Μεξικού. Κατά την γνώμη των αγωνοδικών, παραβίασε την πρόσφατη οδηγία την οποία εξέδωσε η FIA, πως... «Απαγορεύεται η αλλαγή κατεύθυνσης και η παρεμπόδιση οδηγού στην προσπάθειά του να προσπεράσει το προπορευόμενο όχημα, στη φάση φρεναρίσματος». Η  πρόσφατη αυτή οδηγία εξεδόθει από την FIA, εξαιτίας των παραπόνων πολλών οδηγών (μεταξύ αυτών και ο Φέτελ!!!) για τις παράτολμες κινήσεις που έκανε ο Φερστάπεν κατά την διάρκεια προσπεράσεων στη φάση φρεναρίσματος.

Κάποιοι βέβαια πιστεύουν πως κακώς τιμωρήθηκε ο Φέτελ από τους αγωνοδίκες Ντάνυ Σάλλιβαν, Σίλβια Μπέλοτ, και Γκάρυ Κόνελλυ, καθώς αν δεν τον καθυστερούσε παράνομα ο Φερτάπεν, δεν θα τον είχε φτάσει ο Ρικιάρντο, με το σκεπτικό πως η «παράνομη» ενέργεια του Φερστάπεν έγινε ακριβώς για να ωφεληθεί ο Ρικιάρντο. Με την απόφαση των αγωνοδικών, πετυχαίνεται ο στόχος του Φερστάπεν και άρα σε παρόμοιες καταστάσεις ενθαρρύνεται η παραβατική συμπεριφορά, ενός οδηγού προς όφελος της ομάδας του.

Ο Φέτελ δέχθηκε και 2 πόντους ποινής στην αγωνιστική του λισάνς ενώ έπεσε και στην 5η θέση, πίσω από τις δύο Red Bull.

Oι πρώτες θέσεις της κατάταξης του Μεξικάνικου GP έχει ως εξής:

1.       Λιούις Χάμιλτον

2.       Νίκο Ρόσμπεργκ

3.       Ντανιέλ Ρικιάρντο

4.       Μαξ Φερστάπεν

5.       Σεμπάστιαν Φέτελ

6.       Κίμι Ραϊκόνεν

7.       Νίκο Χούλκενμπεργκ

8.       Βαλτέρι Μπότας

9.       Φελίπε Μάσα

10.   Σέρχιο Πέρες

"Δεν άξιζε την 3η θέση ο Φέτελ"

Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο δεν ήταν καθόλου χαρούμενος με την κατάληξη του Grand Prix του Μεξικού, αμέσως μετά τη λήξη του. Ο Αυστραλός πιλότος της Red Bull είχε επαφή με τον Σεμπάστιαν Φέτελ καθώς προσπαθούσε να τον προσπεράσει, ωστόσο θεωρεί πως ο Γερμανός υπερασπίστηκε παράνομα τη θέση του, τη στιγμή που στο φινάλε του αγώνα ο πιλότος της Ferrari ανέβηκε στο πόντιουμ μετά από ποινή στον Μαξ Φερστάπεν.

«Ο Φέτελ χαμογελά τώρα, αλλά δεν αξίζει να βρίσκεται στο πόντιουμ. Είχα κάθε δικαίωμα να βρίσκομαι εκεί, αλλά εκείνος με τα αντικανονικά φρεναρίσματά του μου έκλεινε την ‘πόρτα’. Δεν καταλαβαίνω γιατί τιμωρήθηκε ο Φερστάπεν και πώς είναι αυτό που έκανε εκείνος διαφορετικό από ό,τι έκανε ο Φέτελ σε μένα», τόνισε ο Ρικιάρντο αμέσως μετά την ολοκλήρωση του αγώνα που τον είχε κατατάξει στην 4η θέση. τέταρτος.

Πηγή: gazzeta.gr, sport-fm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News