default-image

Νίκησε και στο Μεξικό ο Χάμιλτον, ελέγχει ο Ρόσμπεργκ

Αθλητισμός
Νίκησε και στο Μεξικό ο Χάμιλτον, ελέγχει ο Ρόσμπεργκ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο επιμένων… Λιούις Χάμιλτον κατέκτησε το Grand Prix του Μεξικού και μείωσε κι άλλο τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Νίκο Ρόσμπεργκ, ωστόσο ο τελευταίος τερματίζοντας δεύτερος πλησίασε κι άλλο στον τίτλο.

Η 51η νίκη στην καριέρα του Λιούις Χάμιλτον και δεύτερη συνεχής μαρτυρά το πάθος με το οποίο διεκδικεί όσο…δεν πάει το πρωτάθλημα ο Βρετανός πιλότος της Mercedes. Όμως τερματίζοντας δεύτερος στο Μεξικό ο ομόσταβλός του, Νίκο Ρόσμπεργκ, εξακολουθεί να ορίζει τη μοίρα του πρωταθλήματος. Ο Γερμανός μπορεί να είδε τη διαφορά του να μειώνεται στους 19 βαθμούς, ωστόσο με νίκη στον επόμενο αγώνα θα κατακτήσει τον τίτλο, πράγμα που μπορεί να κάνει και με δύο δεύτερες θέσεις.

Την τρίτη θέση αρχικά κατέλαβε ο Μαξ Φερστάπεν με Red Bull μπροστά από τον Σεμπάστιαν Φέτελ με Ferrari, ωστόσο μετά την «παράνομη» διατήρηση της πρωτοπορίας λίγο πριν το τέλος, ο πρώτος αγνόησε την εντολή της ομάδας του να παραχωρήσει τη θέση του στον Γερμανό, που ήταν έξαλλος. Τελικά λίγα δευτερόλεπτα μετά τη λήξη επιβλήθηκε ποινή πέντε δευτερολέπτων στον Φερστάπεν και υποχώρησε στην πέμπτη θέση, πίσω από τον Φέτελ που ανέβηκε στο βάθρο με Ferrari και τον Ρικιάρντο με Red Bull, ενώ τη δεκάδα συμπλήρωσαν Ραϊκόνεν (Ferrari), Χούλκενμπεργκ (Force India), Μπότας, Μάσα (Williams) και Πέρες (Force India).

Το προτελευταίο Grand Prix της σεζόν θα γίνει στις 13 Νοεμβρίου στη Βραζιλία και το τελευταίο δύο εβδομάδες μετά στο Άμπου Ντάμπι.

Η εκκίνηση ήταν άκρως επεισοδιακή, με τον Χάμιλτον να διατηρεί την πρώτη θέση, αλλά να μπλοκάρουν οι τροχοί του και να φεύγει εκτός πίστας, την ώρα που ο Ρόσμπεργκ είχε επαφή με τον Φερστάπεν και ο πρώτος έχασε την ευκαιρία να περάσει στη θέση του οδηγού της κούρσας. Ο μόνος που την πλήρωσε από σύγκρουση (με τον Έρικσον) ήταν ο Βερλάιν που υποχρεώθηκε σε πρόωρη αποχώρηση από τον αγώνα.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο Χάμιλτον είχε ένα προβάδισμα, αλλά όχι ασφαλείας απέναντι στον Ρόσμπεργκ, που όφειλε να έχει το νου του στον Φερστάπεν που ήταν πολύ απειλητικός. Ο νεαρός Ολλανδός της Red Bull λίγο έλειψε να περάσει δεύτερος στον 50ο γύρο, αλλά αφού πήρε κεφάλι δεν φρέναρε εγκαίρως και ο Γερμανός της Mercedes κράτησε τη θέση του.

Αυτή ήταν και η τελευταία απειλή για τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, καθώς οι εναπομείναντες 21 γύροι κύλησαν με τον ίδιο να συμβιβάζεται με τη δεύτερη θέση και τον Φερστάπεν να μην μπορεί να απειλήσει, με τον Χάμιλτον να καλπάζει στη νίκη.

Στον 66ο γύρο ο Ραϊκόνεν και Χούλκενμπεργκ είχαν επαφή με τη Force India να κάνει spin και να χάνει πολύτιμο έδαφος, ενώ ο Φέτελ επιτέθηκε στον Φερστάπεν για την τρίτη θέση, με τον Ρικιάρντο να πιέζει με τη σειρά του μέχρι τέλους τον Γερμανό. Ο τελευταίος ήταν έξαλλος με τον Φερστάπεν που φάνηκε να… βοηθά εμμέσως τον ομόσταβλό του στη Red Bull, αλλά ο Ολλανδός τελικά τιμωρήθηκε από τους αγωνοδίκες.

1. Νίκο Ρόσμπεργκ 349

2. Λιούις Χάμιλτον 330

3. Ντάνιελ Ρικιάρντο 237

4. Σεμπάστιαν Φέτελ 189

5. Μαξ Φερστάπεν 180

6. Κίμι Ραϊκόνεν 178

7. Σέρχιο Πέρες 85

8. Βάλτερι Μπότας 85

9. Νίκο Χούλκενμπεργκ 60

10. Φερνάντο Αλόνσο 52

Πηγή: sportfm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News