default-image

Ακόμα έχει κενά η Formula1 ενόψει 2017

Αθλητισμός
Ακόμα έχει κενά η Formula1 ενόψει 2017

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το γκριντ της Formula1 για το 2017 έχει ακόμα πολλά κενά, καθώς δέκα θέσεις αναζητούν πιλότο. Μόνο οι Mercedes, Red Bull, Ferrari, McLaren έχουν... κλειδώσει.

Μετά και τη... μετακόμιση του Νίκο Χούλκενμπεργκ στη Renault, τα κενά που έχει το γκριντ της Formula1 είναι ακόμα πολλά, ενώ οδεύουμε σιγά-σιγά προς το τέλος της σεζόν. Για την ακρίβεια, δέκα θέσεις είναι αυτές που δεν έχουν καλυφθεί μέχρι στιγμής.

Οι μοναδικές ομάδες που έχουν... κλειδώσει είναι οι Mercedes, Red Bull, Ferrari και McLaren, ώστε οι υπόλοιποι να διεκδικούν θέση σε κάποια μικρότερη ομάδα. Η αποχώρηση του «Χουλκ» άφησε ένα κενό στη Force India και έως τώρα ο Πασκάλ Βερλάιν... παίζει μόνος του για να την πάρει. Όσον αφορά τη Williams, είναι η πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια που δεν έχει κλείσει το... ρόστερ της σε τέτοια χρονική περίοδο.

Ο Φελίπε Μάσα αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, με τον προσεχώς 18χρονο Καναδό Λανς Στρολ, που έχει δύο τίτλους σε ιταλική Formula4 το 2014, Toyota Racing Series το 2015 και πάει για έναν ακόμα φέτος στην ευρωπαϊκή Formula3, ενώ μένει να δούμε αν θα μείνει και ο Βαλτέρι Μπότας ή αν η ομάδα του Γκρόουβ προτιμήσει άλλη επιλογή.

Από εκεί και πέρα, απομένει να γνωστοποιηθεί ο ομόσταυλος του Χούλκενμπεργκ στη Renault, με τους νυν Κέβιν Μάγκνουσεν, Τζόλιον Πάλμερ και τους Εστεμπάν Οκόν, Μπότας να είναι στους υποψήφιους. Τέλος, λιγότερο ξεκάθαρα είναι τα πράγματα στις μικρότερες ομάδες.

Στην Toro Rosso όλα δείχνουν ότι θα συνεχίσει ο Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ, ενώ αμφίβολο είναι το μέλλον του Ντανιίλ Κβιάτ και διεκδικεί θέση ο Πιερ Γκασλί, στη Haas φαίνεται πως θα παραμείνει ο Ρομάν Γκροζάν, με τους Εστεμπάν Γκουτιέρεζ, Σαρλς Λεκλέρκ να είναι οι δύο που... μάχονται για την έτερη θέση, ενώ δεν υπάρχει το... μεμπτό για τις Sauber και Manor, για τις οποίες δεν υπάρχουν καν φήμες.

Αναλυτικά το γκριντ της Formula1 2017 με τα τωρινά δεδομένα

Λιούις Χάμιλτον

Νίκο Ρόσμπεργκ

Red Bull

Ντάνιελ Ρικιάρντο

Μαξ Φερστάπεν

Σεμπάστιαν Φέτελ

Κίμι Ραϊκόνεν

Force India

Σέρχιο Πέρεζ

Δεν έχει ανακοινωθεί

Δεν έχουν ανακοινωθεί

Φερνάντο Αλόνσο

Στόφελ Φαντόρν

Toro Rosso

Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ

Δεν έχει ανακοινωθεί

Ρομάν Γκροζάν (;)

Δεν έχει ανακοινωθεί

Νίκο Χούλκενμπεργκ

Δεν έχει ανακοινωθεί

Δεν έχουν ανακοινωθεί

Δεν έχουν ανακοινωθεί

Πηγή:www.gazzetta.gr  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News