Μηχανοκίνητα

Στον αέρα το γκραν πρι της Γερμανίας για το 2017

Οι διοργανωτές της Formula 1 έδωσαν προ ημερών το προσωρινό πρόγραμμα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος το 2017, ωστόσο, υπάρχουν ακόμα κάποιες πίστες που δεν έχουν πάρει το «πράσινο» φως για τη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα. Ανάμεσά τους βρίσκεται και η πίστα Χόκενχαϊμ στη Γερμανία.

Η Γερμανία διαθέτει δύο πίστες Formula 1, του Νίρμπουργκρινγκ και του Χόκενχαϊμ, οι οποίες εναλλάσσονται κάθε χρόνο στο πρόγραμμα των γκραν πρι. Με βάση τη σειρά αυτή, φέτος ο αγώνας θα πρέπει να γίνει στο Νίρμπουργκρινγκ, το οποίο όμως το 2015  είχε βγει εκτός προγράμματος λόγω οικονομικών δυσκολιών.

Στο πρόγραμμα που ανακοίνωσε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, η Γερμανία βρίσκεται ανάμεσα στα 21 γκραν πρι που θα γίνουν, όμως με αστερίσκο, δηλαδή θα πρέπει να υπάρξει επιβεβαίωση.

Εφόσον στο Νίρμπουργκρινγκ δηλώσουν και φέτος αδυναμία να φιλοξενήσουν ένα γκραν πρι, τότε το… μπαλάκι θα πάει στους υπεύθυνους της πίστας του Χόκενχαιμ, οι οποίοι με τη σειρά τους δηλώνουν ότι προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια συζήτηση και ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί και το 2017 στην πίστα μόνο αν είναι οικονομικά βιώσιμος.

«Η παρουσία της πίστας στο πρόγραμμα φαίνεται να είναι προσωρινή, καθώς δεν υπάρχουν συζητήσεις ούτε συμφωνία για το 2017. Ενδιαφερόμαστε να διοργανώσουμε τον αγώνα αν αρνηθεί το Νίρμπουργκρινγκ και αν οι συνθήκες είναι σωστές, δηλαδή αν δεν υπάρχει οικονομικό ρίσκο», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας που έχει τα δικαιώματα της πίστας στην ιστοσελίδα GP Update.

Σχόλια