Μηχανοκίνητα

Ξανά με 21 Γκραν Πρι το πρόγραμμα του 2017

Ανακοινώθηκε από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού το προσωρινό πρόγραμμα του πρωταθλήματος της Formula 1 για το 2017.

Το νέο πρόγραμμα περιλαμβάνει 21 αγώνες, όσους ακριβώς έχει και αυτό του 2016, ενώ τρία Γκραν Πρι (Καναδάς, Γερμανία, Βραζιλία) αναμένουν επιβεβαίωση για την παρουσία τους στο καλαντάρι.

Η αυλαία ανοίγει στην Αυστραλία στις 26 Μαρτίου, μία εβδομάδα αργότερα σε σχέση με το 2016 και το φινάλε της σεζόν θα φιλοξενηθεί στην πίστα του Αμπού Ντάμπι στις 26 Νοεμβρίου για 4η σερί χρονιά και 6η συνολικά.

Ελάχιστες είναι οι αλλαγές σε σχέση με το πρόγραμμα της φετινής σεζόν. Η εκκίνηση της νέας χρονιάς θα δοθεί μία εβδομάδα αργότερα, ενώ Μαλαισία και Σιγκαπούρη αλλάζουν θέσεις μεταξύ τους. Ο αγώνας στο Μεξικό τοποθετείται μία εβδομάδα αργότερα, ώστε να έρθει μαζί με αυτόν στη Βραζιλία.

Οι back-to-back αγώνες θα είναι και το 2017 πολλοί, με 7 ζευγάρια αγώνων να διεξάγονται σε διάστημα μιας εβδομάδας. Τα ζευγάρια back-to-back αγώνων είναι: Κίνα-Μπαχρείν τον Απρίλιο, Καναδάς-Αζερμπαϊτζάν τον Ιούνιο, Αυστρία-Μεγάλη Βρετανία και Ουγγαρία-Γερμανία τον Ιούλιο, Βέλγιο-Ιταλία στις αρχές Σεπτεμβρίου, Σιγκαπούρη-Ιαπωνία τον Οκτώβριο και Μεξικό-Βραζιλία το Νοέμβριο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της νέας σεζόν:

26 Μαρτίου: Αυστραλία

9 Απριλίου: Κίνα

16 Απριλίου: Μπαχρέιν

30 Απριλίου: Ρωσία

14 Μαΐου: Ισπανία

28 Μαΐου: Μονακό

11 Ιουνίου: Καναδάς*

18 Ιουνίου: Αζερμπαϊτζάν

2 Ιουλίου: Αυστρία

9 Ιουλίου: Μεγάλη Βρετανία

23 Ιουλίου: Ουγγαρία

30 Ιουλίου: Γερμανία*

27 Αυγούστου: Βέλγιο

3 Σεπτεμβρίου: Ιταλία

17 Σεπτεμβρίου: Μαλαισία

1 Οκτωβρίου: Σιγκαπούρη

8 Οκτωβρίου: Ιαπωνία

22 Οκτωβρίου: Ηνωμένες Πολιτείες

5 Νοεμβρίου: Μεξικό

12 Νοεμβρίου: Βραζιλία*

26 Νοεμβρίου: Αμπού Ντάμπι

(*αναμένει επιβεβαίωση)

Πηγή: sportfm.gr

Σχόλια