default-image

Μάχη για τον τίτλο στην F1

Αθλητισμός
Μάχη για τον τίτλο στην F1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με έξι αγώνες να απομένουν για την ολοκλήρωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1, η μάχη για την κατάκτηση του τίτλου έχει φουντώσει.

Και η φετινή σεζόν της F1 εξελίσσεται σε μονόλογο της Mercedes AMG Petronas η οποία έχει νικήσει τα 14 από τα 15 Grand Prix που έχουν διεξαχθεί έως τώρα.

Ο Nico Rosberg που προσπαθεί να πετύχει ότι και ο πατέρας του Keke (Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 1982), αποδεικνύεται σκληρό καρύδι και μετά τη νίκη του στη Σιγκαπούρη τέθηκε εκ νέου επικεφαλής της βαθμολογίας, εξαργυρώνοντας με αυτόν τον τρόπο τις πολύ καλές εμφανίσεις που συνοδεύτηκαν με νίκες μετά την καλοκαιρινή διακοπή.

Ο Γερμανός έφτασε τις 8 νίκες φέτος, ενώ έχει 7 pole positions και συνολικά 10 παρουσίες στο βάθρο.

Το... αντίπαλος δέος, ο Lewis Hamilton, των τριών Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων, παρουσιάζεται φέτος με πιο χαλαρή διάθεση, δίνοντας αρκετές φορές την εντύπωση ότι δεν "καίγεται" και τόσο για την κατάκτηση του τίτλου. Ο Βρετανός μετρά έως τώρα 6 νίκες, 7 pole positions και συνολικά 12 παρουσίες στο βάθρο. Η διαφορά τους μετά και τον αγώνα της Σιγκαπούρης, είναι μόλις 8 βαθμοί (273 - 265).

Αν καταφέρει να στεφθεί για ακόμα μια φορά -τρίτη στη σειρά- Πρωταθλητής, τότε θα μπει στο κλειστό κλαμπ των πιλότων που έχουν στο παλμαρέ του τέσσερις τίτλους, μαζί με τους Alain Prost (1985, 1986, 1989, 1993) - Sebastian Vettel (2010, 2011, 2012, 2013).

Πέρσι, τέτοιο καιρό (μετά τον αγώνα της Σιγκαπούρης), ο Hamilton οδηγούσε την κούρσα του Πρωταθλήματος με 41 βαθμούς διαφορά (252 - 211) από τον Rosberg.

Χρειάστηκε άλλους τρεις αγώνες για να εξασφαλίσει μαθηματικά το τρίτο Πρωτάθλημα της καριέρας του, στις 25 Οκτωβρίου, στο Austin, όπου σημείωσε την 10η νίκη του στη σεζόν.

Στους τρεις εναπομείναντες αγώνες σε Μεξικό, Βραζιλία και Άμπου Ντάμπι ο Rosberg πέτυχε ισάριθμες νίκες αλλά ήταν πολύ αργά πια για να αλλάξει τον ρου της ιστορίας.

Πηγή: caranddriner.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News