Μηχανοκίνητα

Κατάμεστη η πίστα του Σπα λόγω του Φερστάπεν

Δεκάδες χιλιάδες Ολλανδοί θα γεμίσουν τις κερκίδες της πίστας του Σπα, για να παρακολουθήσουν τον συμπατριώτη τους και τρομερό παιδί της Formula 1.

Η υστερία για τον Μαξ Φερστάπεν γεμίζει τα ταμεία των διοργανωτών του Βελγικού Γκραν Πρι. Η προπώληση των εισιτηρίων πηγαίνει εξαιρετικά και έχουν φύγει μέχρι στιγμή 25% περισσότερα σε σχέση με το 2015, «αν και πέρυσι ήταν επίσης μία καλή χρονιά», τονίζει ο εμπορικός υπεύθυνος του αγώνα, Αντρέ Μάες στην εφημερία La Derniere Heure. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, είχαν παρακολουθήσει πέρυσι το Γκραν Πρι στο Σπα 63.000 θεατές την Κυριακή και 173.000 συνολικά όλο το αγωνιστικό τριήμερο.

Ο Μάες ανέφερε, ότι έχει γίνει ήδη sold out σε όλες τις εξέδρες της πίστας του Σπα και υπάρχουν μόνον εισιτήρια από τα νέα εκδοτήρια στο σημείο La Source. H αυξημένη ζήτηση οφείλεται σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των διοργανωτών στην επιθυμία των Ολλανδών, να παρακολουθήσουν ζωντανά στην κοντινή πίστα των βελγικών Αρδενών το νέο ίνδαλμα της Formula 1. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν, ότι στις εξέδρες του Σπα θα βρίσκονται περίπου 15.000 έως 20.000 Ολλανδοί υποστηρικτές του 18χρονου πιλότου της Red Bull.

Ωστόσο η κοσμοσυρροή προκαλεί πονοκέφαλο στους διοργανωτές, γιατί μία τόσο μαζική εκδήλωση θα μπορούσε να γίνει στόχος τρομοκρατικών επιθέσεων. Ο Μάες καθησύχασε λέγοντας ότι «για εμάς αποτελεί η ασφάλεια προτεραιότητα. Ο κόσμος μπορεί να έρθει χωρίς φόβο». Ωστόσο οι θεατές θα πρέπει να αναμένουν αυστηρότερους ελέγχους, στους οποίους θα συμμετέχουν και ειδικές μονάδες του Βελγικού στρατού.

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr

Σχόλια