Μηχανοκίνητα

Μοιρασμένοι στα δύο στη Formula 1 με το Halo

Ένας μικρός πόλεμος έχει ξεκινήσει στην Formula 1 για την τοποθέτηση ή όχι του προστατευτικού συστήματος Halo στα μονοθέσια.

Σε δύο στρατόπεδα έχουν χωριστεί στην Formula 1 για το ζήτημα του προστατευτικού συστήματος Halo. Σε αυτούς που θέλουν την τοποθέτησή του για λόγους ασφαλείας και σε αυτούς που πιστεύουν ότι είναι αντιαισθητικό και δεν συμβαδίζει με την λογική ότι το cockpit πρέπει να είναι ανοικτό.

Ο κάτοχος των δικαιωμάτων της Formula 1 Μπέρνι Έκλεστον δεν θέλει να δει τα μονοθέσια με το Halo. Την ίδια στιγμή ο αρχηγός της Red Bull Κρίστιαν Χόρνερ πρόσφατα περιέγραψε το προστατευτικό ως « μια άκομψη λύση στο πρόβλημα που προσπαθούμε να λύσουμε».

Η πλευρά των οδηγών

Ο πρόεδρος των οδηγών γκραν πρι, Αλεξάντερ Βούρτς, δήλωσε στο BBC για την απόφαση του στρατηγικού γκρουπ: «Πρόκειται για μια απόφαση που δείχνει ότι πρώτα είναι η δουλειά και μετά η ασφάλεια».

Ο Χάμιλτον με δήλωση του μέσα στο χρόνο περιέγραψε το νέο σύστημα προστασίας ως το πιο «άσχημο στην ιστορία της F1».

Όμως μετά το ουγγρικό GP ο Βρετανός υποστήριξε:« Είπαν ότι αυξάνει κατά 17% τις πιθανότητες για την προστασία της ζωής των οδηγών. Δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε. Είναι ένα θέμα ασφαλείας που πρέπει να δεχθούμε».

Ο οδηγός της Ferrari Σεμπάστιαν Φέτελ μίλησε για το θέμα στην συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα του Χόκενχαϊμ:« Δεν μου αρέσει πως δείχνει αλλά τίποτα δε δικαιολογεί τον θάνατο».

ΠΗΓΗ: sportfm.gr

Σχόλια