default-image

Τέλος ο Άλισον από την Ferrari

Αθλητισμός
Τέλος ο Άλισον από την Ferrari

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρελθόν αποτελεί από την Ferrari ο τεχνικός διευθυντής, Τζέιμς Άλισον, μετά από κοινή απόφαση των δύο πλευρών. Τη θέση του θα πάρει ο Ματία Μπινότο.

Χώρισαν οι δρόμοι του Τζέιμς Άλισον και της Ferrari μετά από κοινή απόφαση των δύο πλευρών. Νέος τεχνικός διευθυντής της ιταλικής ομάδας θα είναι ο Ματία Μπινότο.

Ο Άλισον εντάχθηκε στη Ferrari στα μέσα του 2013 και βοήθησε την ομάδα να πάρει τρεις νίκες με τον Σεμπάστιαν Φέτελ το 2015 μετά από μια κακή χρονιά το 2014. Ήταν στην ομάδα και την τετραετία του 2000-2004 ως υπεύθυνος της αεροδυναμικής.

Όμως τη φετινή αγωνιστική περίοδο η Scuderia δεν τα έχει πάει καθόλου καλά. Δεν έχει καταφέρει να πάρει ούτε μια νίκη και μάχεται για την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών με την Red Bull αντί να πρωταγωνιστεί.

Μετά την αποχώρησή του ο Άλισον, υπογράμμισε: «Κατά την διάρκεια αυτών των χρόνων που ήμουν στην Ferrari σε δύο διαφορετικές θητείες και από διαφορετικούς ρόλους θα μπορούσα να αναγνωρίσω την αξία της ομάδας και των ανθρώπων, γυναικών και ανδρών, που είναι μέρος αυτής».

Και κατέληξε:« Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους για τον επαγγελματισμό τους και την ανθρώπινη εμπειρία που μοιραστήκαμε. Εύχομαι σε όλους ένα χαρούμενο μέλλον και πολλές επιτυχίες».

Ο αρχηγός της ομάδας Μαουρίτσιο Αριβαμπένε πρόσθεσε:« Η ομάδα θέλει να ευχαριστήσει τον Τζέιμς για την παρουσία και τις θυσίες για όσο έμεινε μαζί μας, και του εύχομαι επιτυχίες και ηρεμία για τις μελλοντικές του προσπάθειες».

Για την ιστορία την περασμένη σεζόν ο Άλισον είχε υπογράψει συμβόλαιο με την Ferrari με διάρκεια μέχρι το 2018. Νωρίτερα αυτό το μήνα ο πρώην τεχνικός διευθυντής της ομάδας ακούστηκε ότι θα μετακομίσει στην Renault.

ΠΗΓΗ: sportfm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News