default-image

Επιτέλους εξετάσεις για διπλώματα στην Κρήτη

Κρήτη
Επιτέλους εξετάσεις για διπλώματα στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τροπολογία η οποία παρατείνει την υπάρχουσα κατάσταση για το μείζον θέμα με τις εξετάσεις οδήγησης φαίνεται πως δίνει έστω και προσωρινή λύση η κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος του σωματείου εκπαιδευτών οδηγών Ηρακλείου κ. Αλέξανδρος Μεϊμαράκης, μιλώντας στο neakriti.gr αποκάλυψε ότι παρά την ψήφιση της τροπολογίας όλοι περιμένουν την δημοσίευση στο ΦΕΚ για να ξεκινήσουν τις εξετάσεις ξανά.

Μάλιστα, στην αναμονή για εξέταση διπλώματος οδήγησης βρίσκονται στο Ηράκλειο περίπου 1.500 άτομα, ενώ σε όλη την Κρήτη ξεπερνούν τις 2.500 σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη. Για να αποσυμφορηθεί η κατάσταση και να επιστρέψουμε σε μια περίοδο κανονικότητας θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα δίμηνο.

Βέβαια αυτό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα διάστημα σχετικά σύντομο μιας και τις προηγούμενες εβδομάδες πάνω από 290 άτομα έδωσαν με προτεραιότητα εξετάσεις.

Μόνιμη λύση στο θέμα αναμένεται να δοθεί από του χρόνου το καλοκαίρι και συγκεκριμένα μετά τις 17 Ιουνίου 2017 όταν και θα λήξει η παρούσα ισχύουσα κατάσταση.

Δείτε την σχετική τροπολογία

Τι έχει συμβεί

Οι υπάλληλοι του μηχανολογικού - εξεταστές, είχαν αντιδράσει πριν από κάποιους μήνες, με την απόφαση για εξέταση των οδηγών στο αυτοκίνητο εκτός του ωραρίου τους στο Μηχανολογικό και μάλιστα χωρίς την αποζημίωση που έπαιρναν για το λόγο αυτό, η οποία σημειωτέον είναι πληρωμένη από τον εξεταζόμενο. Όλο αυτό προκάλεσε, "αιμορραγία" στις σχολές οδηγών και ειδικά σε μια περίοδο που οι εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης από αποφοίτων Λυκείων είναι στο ζενίθ.

Ρεπορτάζ: Victor Κουμαντάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News