default-image

Η Πελοπόννησος στις 5 καλύτερες ευρωπαϊκές διαδρομές για οδήγηση

Σπορ
Η Πελοπόννησος στις 5 καλύτερες ευρωπαϊκές διαδρομές για οδήγηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεκάδες εκατομμύρια Ευρωπαίοι επιλέγουν κάθε καλοκαίρι να ταξιδέψουν οδικώς για τις διακοπές τους, καθώς το αυτοκίνητο τους προσφέρει ανεξαρτησία και τη δυνατότητα να απολαύσουν τη διαδρομή.

Η γνωστή εταιρεία συσκευών πλοήγησης TomTom, ζήτησε τη βοήθεια ενός Βρετανού ψυχολόγου για να επιλέξουν τις ιδανικές διαδρομές για καλοκαιρινά ταξίδια.

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Ο Dr. David Holmes πραγματοποίησε έρευνα, βάσει των προτιμήσεων των τουριστών για τη διαδρομή που διανύουν με τα αυτοκίνητά τους και τα συνέκρινε με τα ευρήματα από έρευνα της TomTom σε 14.000 οδηγούς στην Ευρώπη.

Οι ταξιδιώτες με αυτοκίνητο αναζητούν διαδρομή με καταπληκτική θέα, θέλουν η χάραξη του δρόμου να έχει γλυκές καμπές και καλή ορατότητα προς τα μπροστά, να μην έχει πολλή κίνηση, να διαθέτει ανά 50 km σημεία με εξυπηρέτηση, και βεβαίως καλό καιρό (με ζέστη και ένα δροσερό αεράκι).

Αναλύοντας όλα τα παραπάνω δεδομένα, η έρευνα ανέδειξε ως κορυφαία διαδρομή τον Atlantic Ocean Road που ενώνει μία σειρά από μικρά νησιά στη δυτική Νορβηγία. Στην πρώτη πεντάδα βρίσκονται επίσης η Πελοπόννησος, η παραλιακή διαδρομή στο Εστορίλ της Πορτογαλίας, η λίμνη Κόμο στη βόρεια Ιταλία και η διαδρομή North Coast 500, στα Χάιλαντς της Σκωτίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News