default-image

Μύθος ή αλήθεια ότι οι ζώνες ασφαλείας προστατεύουν τον σκύλο μας;

Σπορ
Μύθος ή αλήθεια ότι οι ζώνες ασφαλείας προστατεύουν τον σκύλο μας;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μη κερδοσκοπική εταιρεία CPS πραγματοποίησε πριν μερικά χρόνια δοκιμαστικά τεστ στις ζώνες ασφαλείας αυτοκινήτου (dog harness safety) που κυκλοφορούν στην αγορά για την προστασία του σκύλου μας σε περίπτωση ατυχήματος.

Δυστυχώς καμία δεν αποδείχτηκε αποτελεσματική. Για τα τεστ χρησιμοποιήθηκαν σκυλιά-κούκλες βάρους 24 κιλών και η ταχύτητα πρόσκρουσης ήταν 50 χιλιόμετρα την ώρα. Τα αποτελέσματα έδειξαν σπασμένα πόδια, σαγόνια, λαιμό και πλευρά.

Η πιθανότητα ενός σκύλου να επιβιώσει, σύμφωνα πάντα με την έρευνα, είναι πολύ μικρή. Η ίδια εταιρεία σε συνεργασία με γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία πραγματοποίησε νέα τεστ το καλοκαίρι του 2014. Στη νέα έρευνα πήραν μέρος ομοιώματα σκύλων, ένα 11 κιλών Terrier, 21 κιλών Border Collie και 34 κιλών Golden Retriever. Τίποτα δεν άλλαξε.

Όλες οι ζώνες απέτυχαν 100% να προστατέψουν τον σκύλο. Ένα νέο στοιχείο που προέκυψε ήταν πως σε περίπτωση ατυχήματος το σκυλί εκτοξεύεται με τέτοια δύναμη που μπορεί να τραυματίσει θανάσιμα οποιονδήποτε βρίσκεται γύρω του.

Φυσικά πιο επικίνδυνο θεωρείται το να κυκλοφορεί το σκυλί ελεύθερο στο αυτοκίνητο. Τότε οι πιθανότητες να επιβιώσει είναι ελάχιστες. Το παρακάτω βίντεο είναι από τα τεστ του 2011.  

Πηγή: petsonly.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News