default-image

Νικητής στο Μπακού ο Ρόσμπεργκ

Αθλητισμός
Νικητής στο Μπακού ο Ρόσμπεργκ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ένα συναρπαστικό αγώνα στην ιδιαίτερη πίστα του Μπακού στο Αζερμπαϊτζάν, εκεί όπου για πρώτη φορά έγινε αγώνας της F1, ο Νίκο Ρόσμπεργκ επέστρεψε στις νίκες.

Δεύτερος ήρθε ο Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να πιάσει τον συμπατριώτη του και μπορεί να είναι ικανοποιημένος με το εν λόγω αποτέλεσμα. Στο πόντιουμ ανέβηκε και ο Σέρχιο Πέρεζ, ο οποίος ήταν εκπληκτικός και σήμερα. Ο Μεξικανός εκκίνησε έβδομος λόγω της ποινής των πέντε θέσεων (αλλαγή κιβωτίου ταχυτήτων), έκανε καλή εκκίνηση, βρέθηκε πέμπτος και εν συνεχεία τέταρτος.

Στο φινάλε προσπαθούσε απλά να διαχειριστεί τη διαφορά με τον Κίμι Ραϊκόνεν, καθώς δέχτηκε ποινή πέντε δευτερολέπτων για πάτημα της γραμμής του πιτ λέιν, η οποία προστέθηκε στο χρόνο. Ωστόσο, ένα τεχνικό πρόβλημα του Iceman έδωσε τη δυνατότητα στον πιλότο της Force India να τον πλησιάσει και να τον περάσει στους τελευταίους γύρους για να «κλειδώσει» τη δεύτερη παρουσία του στο βάθρο στη σεζόν.

Από εκεί και πέρα, πίσω από τον Φινλανδό της Ferrari ήταν ο Λιούις Χάμιλτον, που είχε μερικά... θέματα στο τιμόνι και δεν μπορούσε να κινηθεί στον ρυθμό των υπολοίπων. Ακολούθησαν οι Βαλτέρι Μπότας, Ντάνιελ Ρικιάρντο, Μαξ Φερστάπεν, Νίκο Χούλκενμπεργκ, με τον Φελίπε Μάσα να συμπληρώνει την πρώτη δεκάδα.

Τέλος, στον πρώτο αγώνα της Formula1 στο Μπακού είχαμε τέσσερις εγκαταλείψεις, των Φερνάντο Αλόνσο, Πασκάλ Βερλάιν, Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ, Ντανιίλ Κβιάτ, καθώς και ρεκόρ ταχύτητας... ever, με τον Μπότας να πιάνει τα 378 χλμ./ώρα και να ξεπερνάει το ρεκόρ του Χουάν Πάμπλο Μοντόγια, που ήταν στα 372,6 το 2004.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News