Μηχανοκίνητα

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Ήρθαν πράσινες κάρτες για τις νέες άδειες στο Μηχανολογικό

Στα χέρια των υπαλλήλων του Μηχανολογικού στο Ηράκλειο βρίσκονται τις τελευταίες ώρες τα πράσινα έντυπα για τις νέες άδειες κυκλοφορίες οχημάτων.

Μετά από 3,5 χρόνια χωρίς το κλασσικό πράσινο τρίπτυχο της άδειας, τελικά ο διεθνής διαγωνισμός ολοκληρώθηκε και τα έντυπα για τις νέες άδειες είναι στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Μάλιστα για το συμβάν, μίλησε στο neakriti.gr ο Διευθυντής του Μηχανολογικού Ηρακλείου κος Δημήτρης Σηφάκης: «Μετά από ένα μεγάλο διάστημα, θα μπορούμε πλέον να εκδίδουμε τις νέες άδειες με το πράσινο έντυπο όπως γινόταν και τα προηγούμενα χρόνια. Οι προηγούμενες άδειες για όσους ενδιαφέρονται ισχύουν κανονικά και δεν υπάρχει λόγος να μετατραπούν καθώς ισχύουν σε όλη την Ελληνική Επικράτεια σε κάθε ελεγκτικό μηχανισμό. Μέχρι στιγμής έχουν φτάσει 30.000 έντυπα και δρομολογούνται όλες οι εκκρεμότητες από το Μηχανολογικό

Ο λόγος σύμφωνα με τον κ. Σηφάκη που συνέβη αυτή η καθυστέρηση, είναι γιατί οι διαγωνισμοί για τα έντυπα αυτά είναι διεθνείς και αφορούν μεγάλες ποσότητες, επομένως αν κάτι δεν πάει καλά στον πρώτο διαγωνισμό ή για κάποιο λόγο δεν κριθεί έγκυρη η συμμετοχή του μειοδότη, τότε παίρνει ένα εύλογο διάστημα ίσως και ενός έτους για να επαναληφθεί ο διαγωνισμός.

Πάντως, ο κ. Σηφάκης διεμήνυσε πως οι υπηρεσίες του Μηχανολογικού κάνουν ότι είναι δυνατόν προκειμένου να φέρουν εις πέρας το δύσκολο έργο που έχουν δεδομένης της έλλειψης προσωπικού, τονίζοντας παράλληλα πως καμία υπηρεσία δεν ευθύνεται για την έλλειψη αυτών των εντύπων τα τελευταία χρόνια.

Ρεπορτάζ: Victor Κουμαντάκης

Σχόλια