default-image

Νικητής στον Καναδά ο Χάμιλτον

Αθλητισμός
Νικητής στον Καναδά ο Χάμιλτον

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Λιούις Χάμιλτον πήρε φόρα! Κερδίζοντας για πέμπτη φορά στην καριέρα του στον Καναδά μείωσε κι άλλο τη διαφορά από τον Ρόσμπεργκ, που είχε έναν καταστροφικό αγώνα. Δεύτερος ο Φέτελ, τρίτος ο Μπότας.

Την 45η νίκη στην καριέρα του και πέμπτη στο συγκεκριμένο Grand Prix πανηγύρισε ο Λιούις Χάμιλτον στον Καναδά. Αν και παρά την pole position του έχασε από την εκκίνηση την πρωτοπορία από τον Σεμπάστιαν Φέτελ, κατάφερε χάρη στη σωστή στρατηγική της Mercedes να πάρει τη νίκη αφήνοντας δεύτερο τον Γερμανό πιλότο της Ferrari και τρίτο τον Βαλτέρι Μπότας με Williams.

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ είδε τη διαφορά του στο πρωτάθλημα να συρρικνώνεται στους εννιά βαθμούς, καθώς στην εκκίνηση είχε μια επαφή τροχό με τροχό με τον Χάμιλτον, βγήκε εκτός πίστας και όταν επέστρεψε ήταν πλέον ένατος. Στη συνέχεια παρά τις προσπάθειές του δεν κατάφερε να τερματίσει παραπάνω από την πέμπτη θέση. Σαν να μην του έφταναν όλα τα άλλα προβλήματα, ο Γερμανός αναγκάστηκε να μπει στα πιτ στον 53ο γύρο λόγω ενός κλαταρίσματος στο πίσω δεξιό ελαστικό, με αποτέλεσμα να βρεθεί από την τέταρτη θέση πίσω στην έβδομη. Στον τελευταίο γύρο πάνω που κατάφερε να προσπεράσει τον Μαξ Φερστάπεν και να σκαρφαλώσει τέταρτος γλίστρησε και βγήκε εκτός πίστας, αλλά για καλή του τύχη δεν έπεσε σε μπαριέρες, αλλά σε έναν κενό χώρο.

Οι αποχωρήσεις δεν έλειψαν, με τη McLaren του Τζένσον Μπάτον να παίρνει φωτιά και τη Williams του Φελίπε Μάσα να έχει πρόβλημα στον κινητήρα, ενώ μια διαρροή υγρού έθεσε νωρίτερα εκτός αγώνα τη Renault του Τζόλιον Πάλμερ.

Ο επόμενος αγώνας θα γίνει στο Αζερμπαϊτζάν την Κυριακή 19 Ιουνίου.

ΠΗΓΗ: sportfm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News