Μηχανοκίνητα

Ταχύτερος ο Φέτελ στα δοκιμαστικά

Με κρύο και την απειλή βροχής υποδέχθηκε η πίστα Gilles Villeneuve ομάδες και πιλότους, στο πλαίσιο της τρίτης περιόδου ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Καναδά, έβδομου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

 Εύλογα, όλοι βγήκαν από νωρίς στην πίστα για να προλάβουν να αξιοποιήσουν όσο γίνεται περισσότερο χρόνο από την ωριαία διαδικασία.

Όταν τα πράγματα. σοβάρεψαν, ήταν ο Sebastian Vettel αυτός που είχε τοποθετήσει εαυτόν στην κορυφή των χρόνων, με τη Ferrari SF16-H να φοράει την πάρα πολύ μαλακή γόμα ελαστικών της Pirelli. Ο Γερμανός όχι μόνο «προσπέρασε» τις Mercedes αλλά βελτίωσε και την επίδοσή του στην πορεία, κατεβαίνοντας στο 1.13.919.

Παρά τις σταγόνες που έκαναν στα μισά της περιόδου την εμφάνισή τους, ο Max Verstappen με τη Red Bull πέρασε δεύτερος, δύο δέκατα πιο πίσω από την επίδοση του Vettel, με τις δύο Mercedes να κάνουν σάντουιτς τον Kimi Raikkonen.

Η δράση στο FP3 ολοκληρώθηκε πρόωρα, λόγω ατυχήματος του Kevin Magnussen 12 λεπτά πριν το φινάλε. O Δανός έχασε τον έλεγχο του πίσω μέρος της Renault στη στροφή 7 αλλά ευτυχώς δεν τραυματίστηκε.

Πηγή: http:// www.contra.gr>>>

Σχόλια