Μηχανοκίνητα

H αξία μιας χειρονομίας...

Η κίνηση του Valentino Rossi να σπεύσει και να δώσει το χέρι του στον Marc Marquez στο parc ferme μετά το τέλος του συναρπαστικού αγώνα της Καταλονίας αποτελεί το highlight του Πρωταθλήματος έως τώρα.

Ήταν μια ενέργεια που μόνο θετική μπορεί να χαρακτηριστεί και που έρχεται σε ένα αρκετά δύσκολο σημείο για τα MotoGP, λίγα 24ωρα μετά το τραγικό περιστατικό που κόστισε τη ζωή στον Luis Salom.

Μια κίνηση Fair Play που την έχουν ανάγκη τα MotoGP καθώς μιλάμε για δύο τεράστιους αναβάτες και μεγάλους Πρωταθλητές που γράφουν και θα συνεχίσουν να γράφουν ιστορία. 

Ήταν η πρώτη φορά που οι δυο τους βρέθηκαν τετ α τετ και αντάλλαξαν χειραψία μετά τα όσα συνέβησαν πέρσι στον αγώνα της Μαλαισίας και όπως είναι φυσικό το στιγμιότυπο "παίζει" ως βασικό θέμα σε πολλά κορυφαία αθλητικά ΜΜΕ.

"Όταν συμβαίνουν τέτοια πράγματα (σ.σ. η απώλεια του Salom), όλα τα υπόλοιπα δεν είναι σημαντικά. Νομίζω ότι αυτό είναι το σωστό. Πρέπει να μείνουμε ήρεμοι και χαλαροί γιατί είναι ένα εξαιρετικό σπορ, είναι το πάθος μας, συνάμα όμως είναι και επικίνδυνο. Οπότε η τυπική συμπεριφορά και τα τυπικά αισθήματα με τους άλλους αναβάτες βοηθούν στο να μένεις πιο ήρεμος και πιο συγκεντρωμένος. H σχέση μας δεν θα είναι όπως πρώτα, είναι φυσιολογικό αυτό, αλλά κατάλαβα ότι ήταν απαραίτητο να προσπαθήσουμε να ομαλοποιήσουμε την κατάσταση", θα πει ο Doctor.

"Ο Rossi έκανε τρομερό αγώνα, οδήγησε πολύ καλά και άξιζε τη νίκη", είπε ο Marquez για να προσθέσει αναφερόμενος στη χειρονομία του Ιταλού: "Ήταν κοντά μου, τον είδα να έρχεται προς το μέρος μου αλλά δεν ήξερα τις προθέσεις του. Στο τέλος τα βλέμματά μας συναντήθηκαν και δώσαμε τα χέρια. Πιστεύω πως είναι μια σημαντική κίνηση για το σπορ".

Στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα, ακολούθησαν και άλλες τέτοιες στιγμές. "Ελπίζεις ότι αυτό το αγωνιστικό 3ήμερο θα βοηθήσει στο να βελτιωθεί η σχέση σας και να προχωρήσετε μπροστά;", ρώτησαν τον Rossi. "Ναι", απάντησε μονολεκτικά χαμογελώντας. Ακολούθησε μια στιγμή αμηχανίας, με τον Marquez να απλώνει το χέρι του στον ώμο του Ιταλού, να κοιτάζονται και πάλι κατάματα, προκαλώντας το χειροκρότημα των παριστάμενων. 

Πηγή: caranddriver.gr

Σχόλια