default-image

Γιατί οι Ευρωπαίοι "σνομπάρουν" τα πετρελαιοκίνητα;

Σπορ
Γιατί οι Ευρωπαίοι "σνομπάρουν" τα πετρελαιοκίνητα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Ευρωπαίοι καταναλωτές φαίνεται να έχουν χάσει την αγάπη τους για τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε στα τέλη της περασμένης χρονιάς με τις εκπομπές ρύπων και το πειραγμένο λογισμικό των αυτοκινήτων της VW.

Oι πωλήσεις των πετρελαιοκίνητων μοντέλων τα τελευταία χρόνια σημείωναν αξιόλογη πορεία και στις περισσότερες χώρες το ποσοστό των πωλήσεων τους ξεπερνούσε το 50% των συνολικών ταξινομήσεων ανά κράτος.

Πολλά κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχαν «πριμοδοτήσει» την αγορά τους με διάφορους τρόπους σε μια προσπάθεια να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, ενός αερίου που ευθύνεται κατά κύριο λόγο για την κλιματική αλλαγή. Τα diesels είναι περισσότερο αποδοτικά/οικονομικά και συνεπώς εκπέμπουν λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα.

Όμως, το ποσοστό των πωλήσεών τους έπεσε κάτω από το 50% στη Δυτική Ευρώπη τον Απρίλιο καθώς οι περισσότεροι καταναλωτές προτίμησαν αυτοκίνητα με βενζίνη ή με άλλες εναλλακτικές πηγές ενέργειας σύμφωνα τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρία LMC Automotive.

To μερίδιο των diesels μειώθηκε κατά 2.2% αγγίζοντας το 50,1% το πρώτο τετράμηνο του 2016 και κατά 3,1% στο 49,7% τον Απρίλιο.  

Στη Δυτική Ευρώπη οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων με κάθε είδος καυσίμου ήταν 4,87 εκατομμύρια το πρώτο τετράμηνο σημειώνοντας αύξηση 7,7%.

Πηγή: caranddriver.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News