Μηχανοκίνητα

Η σχεδιάστρια της Renault γυναίκα της χρονιάς

Η επικεφαλής σχεδιασμού των νέων μοντέλων Kadjar, Megane, Scenic και της γκάμας ηλεκτροκίνητων οχημάτων της γαλλικής φίρμας, η Agneta Dahlgren έλαβε μια από τις σημαντικότερες διακρίσεις στο χώρο των.

Ο ανεξάρτητος οργανισμός «Women and Vehicles in Europe» ανακήρυξε τη Σουηδέζα «Γυναίκα της Χρονιάς για το 2016», αναγνωρίζοντας τη συμβολή της στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Η Dahlgren είναι υπεύθυνη σχεδιασμού των οχημάτων κατηγορίας C της Renault, αλλά και του ηλεκτρικού Zoe. Δίπλα της βρίσκονται άλλες τρεις δυναμικές γυναίκες, η Jeremie Sommer (εξωτερικός σχεδιασμός), η Maxime Pinol (εσωτερικός σχεδιασμός) και η υπεύθυνη του προγράμματος «Νέο Scenic», Irina Zaretskaya.

Παρά το γεγονός ότι ο χώρος του αυτοκινήτου θεωρείται ανδροκρατούμενος, η Renault είναι πεπεισμένη για τη δυναμική και την ποιότητα που μπορούν να προσφέρουν οι γυναίκες τόσο στον σχεδιασμό όσο και στα υπόλοιπα τμήματα της εταιρείας. Ένα μεγάλο ποσοστό (σχεδόν 50%) των στελεχών της εταιρείας είναι γυναίκες, με την περίπτωση της Dahlgren να αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την επιτυχία αυτής της φιλοσοφίας.

Πηγή: zougla.gr

Σχόλια