default-image

F1: Φερστάπεν ο νεότερος νικητής στην ιστορία!

Αθλητισμός
F1: Φερστάπεν ο νεότερος νικητής στην ιστορία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απίστευτα πράγματα στον πέμπτο αγώνα της σεζόν στη Βαρκελώνη! Ο Ολλανδός Φερστάπεν ήταν εντυπωσιακός, κατάφερε να διατηρηθεί μπροστά από τον Ραϊκόνεν για να γράψει ιστορία, να πανηγυρίσει την παρθενική νίκη της καριέρας του στο ντεμπούτο του με τη Red Bull και να γίνει ο νεότερος νικητής στην ιστορία της Formula1 σε ηλικία 18 ετών και 228 ημερών.

Ωστόσο για να νικήσει ο Φερστάπεν έγινε ένας από τους ανατρεπτικότερους αγώνες! Ο Νίκο Ρόσμπεργκ πέρασε τον Λιούις Χάμιλτον στην πρώτη στροφή και ο Βρετανός θέλησε να ανακτήσει τη θέση του. Όμως, δεν είχε χώρο, πάτησε εκτός πίστας, έκανε τετακέ και στην πορεία του προς το χώμα στη δεύτερη στροφή πήρε μαζί του και τον ομόσταυλό του για να έχουμε τη διπλή εγκατάλειψη της Mercedes και να ακολουθήσει σύσκεψη στα γραφεία των «ασημί βελών»!

Έτσι, λοιπόν, η μάχη ήταν μεταξύ Red Bull και Ferrari, που έπαιξαν... μπάλα με τις στρατηγικές, αφού το αυτοκίνητο ασφαλείας μπήκε στα πιτς στον τέταρτο γύρο. Αυτές έφεραν τον Μαξ Φερστάπεν στην κορυφή, τον Κίμι Ραϊκόνεν στη δεύτερη θέση, τον Σεμπάστιαν Φέτελ στην τρίτη και τον Ντάνιελ Ρικιάρντο στην τέταρτη. Μάχες είχαμε και για τις τέσσερις θέσεις, με τον... παλιό Ραϊκόνεν να το παλεύει και να προσπαθεί να περάσει τον... νέο Φερστάπεν.

Όσον αφορά την πίσω μάχη, ο Ρικιάρντο επιχείρησε αρκετές φορές να περάσει τον Φέτελ, αλλά μπλόκαρε συνεχώς τους τροχούς του και στο φινάλε είχε κλαταρισμένο πίσω ελαστικό, το οποίο πρόλαβε να αλλάξει για να διατηρήσει την τέταρτη θέση, με τον Φέτελ να ανεβαίνει και αυτός στο βάθρο.

Από εκεί και πέρα, μάχες είδαμε και στις πίσω θέσεις, με τους Βαλτέρι Μπότας, Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ, Σέρχιο Πέρεζ, Φελίπε Μάσα, Τζένσον Μπάτον να ακολουθούν, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσε ο Ντανιίλ Κβιάτ. Πάντως, η ειρωνεία είναι ότι ο Ρώσος όχι μόνο είδε τον Φερστάπεν να παίρνει τη θέση του στη Red Bull και να πανηγυρίζει τη νίκη, αλλά και να του... ρίχνει έναν γύρο στον αγώνα! Τέλος, εκτός από τους Ρόσμπεργκ, Χάμιλτον, εγκατέλειψαν και οι Ρομάν Γκροζάν, Φερνάντο Αλόνσο, Νίκο Χούλκενμπεργκ.

Έτσι, στη βαθμολογία ο Ρόσμπεργκ παρέμεινε στην κορυφή με 100 βαθμούς, με τον Ραϊκόνεν να περνάει στη δεύτερη θέση με 61 και τον Χάμιλτον να μένει τρίτος στους 57, ενώ στην τέταρτη θέση ισοβαθμούν οι Φέτελ, Ρικιάρντο στους 48. Στους κατασκευαστές η Mercedes εξακολουθεί να προηγείται με 157, με τη δεύτερη Ferrari να πλησιάζει στους 107 και την τρίτη Red Bull να ακολουθεί με 94.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Φερστάπεν Red Bull Νικητής

Ραϊκόνεν Ferrari +0.616

Φέτελ Ferrari +5.581

Ρικιάρντο Red Bull +43.950

Μπότας Williams +45.271

Σάινθ Τζούνιορ Toro Rosso +61.395

Πέρεζ Force India +79.538

Μάσα Williams +80.707

Μπάτον McLaren +1 γύρο

Κβιάτ Toro Rosso +1 γύρο

Γκουτιέρεζ Haas +1 γύρο

Έρικσον Sauber +1 γύρο

Πάλμερ Renault +1 γύρο

Μάγκνουσεν Renault +1 γύρο

Νασρ Sauber +1 γύρο

Βερλάιν Manor +1 γύρο

Χαριάντο Manor +1 γύρο

Γκροζάν Haas 56ο γύρο

Αλόνσο McLaren 45ο γύρο

Χούλκενμπεργκ Force India 20ό γύρο

Χάμιλτον Mercedes 1ο γύρο

Ρόσμπεργκ Mercedes 1ο γύρο

Βαθμολογία οδηγών

Ρόσμπεργκ 100

Ραϊκόνεν 61

Χάμιλτον 57

Φέτελ 48

Ρικιάρντο 48

Φερστάπεν 38

Μάσα 36

Μπότας 29

Κβιάτ 22

Γκροζάν 22

Σάινθ Τζούνιορ 12

Αλόνσο 8

Πέρεζ 8

Μάγκνουσεν 6

Χούλκενμπεργκ 6

Μπάτον 3

Φαντόρν 1

Πάλμερ 0

Γκουτιέρεζ 0

Έρικσον 0

Βερλάιν 0

Νασρ 0

Χαριάντο 0

Βαθμολογία κατασκευαστών

Mercedes 157

Ferrari 109

Red Bull 94

Williams 65

Toro Rosso 26

Haas 22

Force India 14

McLaren 12

Renault 6

Sauber 0

Manor 0

Πηγή: www.gazzetta.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News