Μηχανοκίνητα

Έφτασε η αναβαθμισμένη BMW X1 με κινητήρες 1.500 κ.εκ.

Xαρακτηριστικά των SUV και crossover συνδυάζει η νέα BMW X1. Η εξωτερική εμφάνιση αναβαθμίστηκε και απέκτησε περισσότερα μοντέρνα στοιχεία.

Ενα ακόμη καινούργιο σημαντικό χαρακτηριστικό, είναι η αυξημένη εσωτερική ευρυχωρία και η περισσότερη άνεση. Καθοριστικό ρόλο στη νέα διαμόρφωση του εσωτερικού χώρου έπαιξαν το μεγαλύτερο κατά 53 χιλ. ύψος καθώς και η αναθεωρημένη μελέτη κατανομής των επιμέρους χώρων.

Ο χώρος για τα γόνατα των πίσω επιβατών έχει αυξηθεί κατά 37 χιλ. στη στάνταρ έκδοση και μέχρι 66 χιλ. με το προαιρετικά ρυθμιζόμενο πίσω κάθισμα. Μια ακόμη παράμετρος που κάνει πιο ευχάριστη την διαμονή στον φροντισμένο εσωτερικό χώρο είναι τα υπερυψωμένα καθίσματα. Βελτιστοποιούν την ορατότητα όλων των επιβατών.

Η αποθηκευτική ικανότητα αυξήθηκε σημαντικά κατά 85 λίτρα και έφθασε τα 505 λίτρα. Με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων η χωρητικότητα ανεβαίνει στα 1.55.0 λίτρα. Τα στάνταρ, διαιρούμενα 40:20:40 / αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα, έξτρα διαθέτουν και ρύθμιση κλίσης πλάτης.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει A/C, ηχοσύστημα με θύρες USB και AUX-in, και το λειτουργικό σύστημα iDrive με οθόνη 6.5-ιντσών στο ταμπλό. Τα πακέτα Advantage, Sport Line, xLine και M Sport που διατίθενται εναλλακτικά αντί της στάνταρ έκδοσης, ανοίγουν νέους ορίζοντες για στοχευμένη εξατομίκευση.

Ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά έχουν οι κινητήρες βενζίνης και ντίζελ χαμηλού κυβισμού που προστέθηκαν στην γκάμα. Η χωρητικότητά τους είναι 1.500 κ.εκ. και διαθέτουν τρεις κυλίνδρους. Στη προσπάθεια για περιορισμό του κόστους χρήσης, αφαιρέθηκε το σύστημα τετρακίνησης. Η νέα BMW X1 sDrive 18i, με βενζινοκινητήρα 1.500 κ.εκ. απόδοσης 136 ίππων, έχει μέση κατανάλωση 5,1 λίτρα/100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 119 γραμ./χλμ. Επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 9,7'' και τελική ταχύτητα 204 χλμ./ώρα. Από 29.350 ευρώ.

Σχόλια