Μηχανοκίνητα

Συνεργασία για αυτο-οδηγούμενα αυτοκίνητα

Τη συνεργασία της με την Fiat Chrysler ανακοίνωσε χθες η μητρική εταιρεία της Google Alphabet, κάτι που θα σηματοδοτήσει την επέκταση του στόλου αυτόνομων αυτοκινήτων.

Ο στόλος αυτοκινούμενων δοκιμαστικών αυτοκινήτων της Google πρόκειται σχεδόν να διπλασιαστεί με την προσθήκη 100 νέων μίνι-βαν Chrysler Pacifica Hybrid του 2017. Στόχος των δύο εταιρειών είναι να βγάλουν τα νέα αυτοκίνητα στους δρόμους μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Η συνεργασία με τη Fiat Chrysler Automobiles (FCA) σηματοδοτεί την πρώτη φορά που η διαδικτυακή εταιρεία συνεργάζεται άμεσα με μια αυτοκινητοβιομηχανία για την κατασκευή αυτό-οδηγούμενων οχημάτων.

Η Google ξεκίνησε τις δοκιμές της στην τεχνολογία αυτό-οδήγησης το 2009, χρησιμοποιώντας το μοντέλο Prius της Toyota, τα οποία ήταν εξοπλισμένα στο ειδικό σύστημα. Η εταιρεία διαθέτει πλέον 70 οχήματα.

Το πλάνο των δύο εταιρειών είναι η FCA να σχεδιάσει και να κατασκευάσει τα μίνι-βαν με τρόπο τέτοιον ώστε να είναι δυνατή η ενσωμάτωση της τεχνολογίας αυτό-οδήγησης. Οι δύο εταιρείες σκοπεύουν να τοποθετήσουν μία ομάδα μηχανικών σε εγκαταστάσεις στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία σχεδιασμού, δοκιμών και κατασκευής των ειδικών Chrysler Pacifica.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχόλια