default-image

Δυναμικό ξεκίνημα του Ρόσμπεργκ

Αθλητισμός
Δυναμικό ξεκίνημα του Ρόσμπεργκ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με ηθικό στα ουράνια μετά την νίκη στον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς ο Nico Rosberg ξεκίνησε δυναμικά τις προετοιμασίες του στο Μπαχρέιν. Πολύ καλή εμφάνιση συνολικά από τις Mercedes.

Με ηθικό στα ουράνια μετά την νίκη στον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς στο Albert Park της Αυστραλίας, ο Nico Rosberg ξεκίνησε δυναμικά τις προετοιμασίες του στο Μπαχρέιν όπου διεξάγεται το δεύτερο Grand Prix της χρονιάς. Πολύ καλή εμφάνιση συνολικά από τις Mercedes που ξεκίνησαν με τέρμα γκάζι από την αρχή.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το πόσο έχουν βελτιωθεί οι επιδόσεις των μονοθεσίων φέτος.

Πέρσι (2015), σε αυτήν την πίστα και στο ίδιο session (FP1) και σε στεγνή πίστα o Kimi Raikkonen που σημείωσε τον καλύτερο χρόνο της διαδικασίας με 1:37.827 θα ήταν βάσει των σημερινών αποτελέσμάτων τελευταίος, 5,5" ολόκληρα δευτερόλεπτα πίσω από τον ταχύτερο συνδυασμό!

Ο χρόνος που σημείωσε την Παρασκευή κατά την πρώτο 90λεπτο ελεύθερων δοκιμών ο Nico Rosberg -1:32.294- χρησιμοποιώντας στο μονοθέσιό του τη μαλακή γόμα της Pirelli ήταν κάτι λιγότερο από τρία δέκατα καλύτερος από τον χρόνο (1:32.571) που χάρισε πέρσι στον ομόσταβλό του, Lewis Hamilton την pole position!

Μια ένδειξη του πόσο έχουν βελτιωθεί οι κινητήριες μονάδες με τα πολύπλοκα υβριδικά συστήματα, όπως επίσης και τα λάστιχα.

Στη δεύτερη θέση της διαδικασίας βρέθηκε ο Hamilton με χρόνο κατά μισό δευτερόλεπτο πιο αργό από αυτόν του Rosberg.

Από κει και πέρα οι διαφορές ανοίγουν. Ο Kimi Raikkonen παρότι δοκίμασε στο τέλος με τη μαλακή γόμα της Pirelli, δεν έγραψε ανταγωνιστικό χρόνο όντας 1,8" πιο αργός. Ο Sebastian Vettel από την πλευρά του χρησιμοποίησε μόνο τη μέση γόμα, με αποτέλεσμα να κλείσει τη διαδικασία στην 11η θέση, 2,7" πίσω από την κορυφή.

Στις θέσεις 4-5 πλασαρίστηκαν οι Red Bull με τους Daniel Ricciardo - Daniil Kvyat. Από και πέρα οι διαφορές είναι μικρές, με τους Nico Hulkenberg, Carlos Sainz Jr, Max Verstappen, Romain Grosjean, Felipe Massa, Sebastian Vettel και Valtteri Bottas να μην έχουν πάνω από πέντε δέκατα διαφορά.

Σε ρηχά νερά κινήθηκαν οι McLaren, με τον Jenson Button να καταλαμβάνει την 14η θέση και τον πρωτοεμφανιζόμενο Stoffel Vandoorne που αντικαθιστά τον τραυματία Fernando Alonso να κλείνει τη διαδικασία στην 18η.

Προβλήματα με απώλεια ισχύος αντιμετώπισαν τόσο ο Esteban Gutierrez όσο και ο Kevin Magnussen.

ΠΗΓΗ: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News