default-image

Επιστολή των πιλότων στους ιδιοκτήτες της Formoula 1

Αθλητισμός
Επιστολή των πιλότων στους ιδιοκτήτες της Formoula 1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστολή προς τους ιδιοκτήτες της Formula 1 έστειλε το συνδικάτο των οδηγών της Formula 1. Σε αυτήν εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για την πορεία του αθλήματος και απαιτούν να γίνουν μεταρρυθμίσεις.

Μετά το φιάσκο με τον νέο τρόπο διεξαγωγής των κατατακτήριων δοκιμών στο πρώτο Γκραν Πρι της χρονιάς, στην Αυστραλία, φαίνεται πως ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.  Στο Μπαχρέιν θα πραγματοποιηθούν οι δοκιμές με τον περυσινό τρόπο, ενώ για όλα αυτά πήραν θέση οι οδηγοί με δηλώσεις του ενός εκ των τριών εκπροσώπων τους, του Γερμανού Σεμπάστιαν Φέτελ.

Οι πιλότοι ζητούν από τους ιδιοκτήτες της Formula 1 μία αναδιάρθρωση της ηγεσίας του αθλήματος και επιθυμούν να βασίζονται οι μελλοντικές αποφάσεις σε ένα ξεκάθαρο σχέδιο, είτε αφορούν το αθλητικό σκέλος είτε το τεχνικό ή το επιχειρηματικό.

Όπως σημειώνουν οι απογοητευμένοι οδηγοί, «ονειρευόμασταν από παιδιά, να οδηγήσουμε τα γρηγορότερα αγωνιστικά αυτοκίνητα των κορυφαίων ομάδων στις πιο υπέροχες πίστες απέναντι στους καλύτερους πιλότους του κόσμου». Συμπληρώνουν ωστόσο, ότι «οι οδηγοί κατέληξαν στο συμπέρασμα, ότι ο μηχανισμός λήψης αποφάσεων στο άθλημα είναι παρωχημένος και λάθος δομημένος, έτσι ώστε να εμποδίζεται η πρόοδος».

Να σημειώσουμε, ότι οι κανονισμοί της Formula 1 διαμορφώνονται και ψηφίζονται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου FIA, ενώ τα εμπορικά δικαιώματα τα διαχειρίζεται η εταιρεία Formula One Management του Μπέρνι Έκλεστοουν.

Ιδιοκτήτρια της Formula 1 είναι εξάλλου εδώ και περίπου μία δεκαετία η επενδυτική εταιρεία CVC με διευθύνοντα σύμβουλο τον Μπέρνι Έκλεστοουν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News