default-image

Ανανεωμένο SUV εκτελεί φωνητικές εντολές

Σπορ
Ανανεωμένο SUV εκτελεί φωνητικές εντολές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η προσπάθεια των κατασκευαστών αυτοκινήτων να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες για να μην αποσπάται η προσοχή του οδηγού από την οδήγηση, βρήκε ένα ακόμη σύμμαχο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μία νέα εφαρμογή επιτρέπει την χρήση συστημάτων του αυτοκινήτου με απλές φωνητικές εντολές από τον οδηγό.

Το ανανεωμένο Ford Kuga, θα διατίθεται με το νέο σύστημα συνδεσιμότητας SYNC 3, το οποίο προσφέρει έλεγχο των συστημάτων του αυτοκινήτου όπως το ΡαδιοCD, το σύστημα πλοήγησης - κλιματισμού, αλλά και των συνδεδεμένων smartphones χρησιμοποιώντας απλές φωνητικές εντολές. Το SYNC 3 προσφέρει ταχύτερη απόδοση και υποστηρίζει πέντε γλώσσες. Ο οδηγός πιέζοντας ένα μπουτόν και λέγοντας "I need a coffee," "I need petrol," και "I need to park," μπορει να εντοπίζει γειτονικά καφέ, σταθμούς ανεφοδιασμού ή πάρκινγκ αυτοκινήτων και να βρίσκει σταθμούς τρένων, αεροδρόμια και ξενοδοχεία.

Χάρη στη οθόνη αφής 8 ιντσών, ο οδηγός θα χειρίζεται το σύστημα όπως ακριβώς το smartphone του. Ο νέος σχεδιασμός περιλαμβάνει μεγαλύτερα, πιο εύχρηστα μπουτόν αφής και επιτρέπει προηγμένες λειτουργίες. Οι κάτοχοι iPhone μπορούν να ενεργοποιούν το Apple CarPlay - για να ακούνε μουσική, να στέλνουν και να λαμβάνουν μηνύματα, να λαμβάνουν βελτιστοποιημένες οδηγίες για τις συνθήκες κυκλοφορίας και να παραμένουν πάντα προσηλωμένοι στο δρόμο.

Το SYNC 3 προσφέρει επίσης το SYNC AppLink, που επιτρέπει τον έλεγχο με φωνητικές εντολές μιας σειράς εφαρμογών (apps) που είναι αποθηκευμένες στα smartphone .Για πρώτη φορά στη λίστα των συμβατών εφαρμογών περιλαμβάνονται το MyBoxMan, το HearMeOut, το AccuWeather, το Cadena Ser και το Los 40 Principales.

Οι χρήστες Android μπορούν να ενεργοποιούν το Android Auto. Με το Android Auto, οι οδηγοί θα χρησιμοποιούν εφαρμογές και υπηρεσίες, όπως το Google Search, το Google Maps και το Google Play. Το λογισμικό ενημερώνεται ασύρματα, μέσω Wi-Fi.

Στη γκάμα των κινητήρων προστέθηκε ο πετρελαιοκινητήρας 1.500 κ.εκ. TDCi ισχύος 120 ίππων, ο οποίος αντικαθιστά τον μέχρι τώρα διαθέσιμο 2.000 κ.εκ. TDCi. Σε συνδυασμό με την κίνηση εμπρός (FWD), η Ford στοχεύει σε βελτίωση της οικονομίας καυσίμου περίπου κατά 5%. Η νέα μονάδα παροχής ισχύος θα περιορίσει την μέση κατανάλωση στα 4,4 λίτρα/100χλμ. και τις εκπομπές CO2 στα 115 γραμ./χλμ. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News