default-image

Με… άρωμα WRC το ράλι του Ντακάρ

Αθλητισμός
Με… άρωμα WRC το ράλι του Ντακάρ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το 37ο Ράλι Ντακάρ είναι... καθ' οδόν και φέτος έχει έντονο... άρωμα WRC, με τους Σεμπαστιάν Λεμπ, Μίκο Χίρβονεν να κάνουν το ντεμπούτο τους. Οι συμμετοχές και η διαδρομή.

Ο ερχομός του νέου έτους σημαίνει και εκκίνηση του Ράλι Ντακάρ. Η 37η εκδοχή του πιο δύσκολου αγώνα στον κόσμο, ο οποίος απαιτεί πολλές αντοχές και τύχη, θα ξεκινήσει την Κυριακή 3 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 16 του πρώτου μήνα του νέου έτους.

Οδηγοί και αναβάτες καλούνται να αποδείξουν ότι έχουν μεγάλα... καρύδια για να τερματίσουν σε πρώτη φάση τον αγώνα και εν συνεχεία να κοιτάξουν το αποτέλεσμα. Συνολικά θα λάβουν μέρος 354 οχήματα, εκ των τα 110 θα είναι αυτοκίνητα, τα 143 μοτοσικλέτες, τα 55 φορτηγά και τα 46 παντός εδάφους.

Ωστόσο, το αξιοσημείωτο είναι ότι φέτος θα έχουμε έντονο... άρωμα WRC. Πιο συγκεκριμένα, θα δούμε για πρώτη φορά τον εννιά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, Σεμπαστιάν Λεμπ, ο οποίος θα συμμετάσχει με την Peugeot, όπως και τον Μίκο Χίρβονεν, που θα δώσει το παρών με τη Mini.

Σταθερή, βέβαια, είναι η παρουσία του Κάρλος Σάινθ, ενώ από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι θα δούμε και τους Νασέρ Αλ Ατίγια, Μάρτιν Πρόκοπ. Από εκεί και πέρα, στις μοτοσικλέτες δεν μπορούσε να λείπει ο Πορτογάλος Πάουλο Γκονσάλβες, όπως ούτε οι αδερφοί Πατρονέλι στα παντός εδάφους, ούτε οι Ρώσοι Μαρντέεφ, Νικολάεφ, Καργκίνοφ στα φορτηγά.

Όσον αφορά τη διαδρομή, όλα θα ξεκινήσουν από το Μπουένος Άιρες της Αργεντινής και θα τελειώσουν στο Ροζάριο της ίδιας χώρας. Ενδιάμεσα θα περάσουν και από την Ουγιούνι της Βολιβίας, τη στιγμή που η 10η Ιανουαρίου θα είναι ημέρα ξεκούρασης στη Σάλτα της Αργεντινής.

Τέλος, οι πρωταγωνιστές θα διανύσουν συνολικά 13 ειδικές διαδρομές, ωστόσο δεν μπορεί να υπολογιστεί το σύνολο των χιλιομέτρων, αφού σε κάποιες οι αποστάσεις είναι διαφορετικές για κάθε κατηγορία.

Ώρα για Ντακάρ, λοιπόν, με την ευχή να μην υπάρξουν θάνατοι, καθώς έχουμε δει αρκετούς στο παρελθόν, είτε λόγω θερμοκρασίας, είτε λόγω λάθους.

2/1 Τελετή εκκίνησης στο Μπουένος Άιρες

3/1 1η Ε.Δ. Μπουένος Άιρες-Βίλα Κάρλος Παζ

4/1 2η Ε.Δ. Βίλα Κάρλος Παζ-Τέρμας ντε Ρίο Χόντο

5/1 3η Ε.Δ. Τέρμας ντε Ρίο Χόντο-Χουχούι

6/1 4η Ε.Δ. Χουχούι-Χουχούι

7/1 5η Ε.Δ. Χουχούι-Ουγιούνι

8/1 6η Ε.Δ. Ουγιούνι-Ουγιούνι

9/1 7η Ε.Δ. Ουγιούνι-Σάλτα

10/1 Ημέρα ξεκούρασης στη Σάλτα

11/1 8η Ε.Δ. Σάλτα-Μπελέν

12/1 9η Ε.Δ. Μπελέν-Μπελέν

13/1 10η Ε.Δ. Μπελέν-Λα Ριόχα

14/1 11η Ε.Δ. Λα Ριόχα-Σαν Χουάν

15/1 12η Ε.Δ. Σαν Χουάν-Βίλα Κάρλος Παζ

16/1 13η Ε.Δ. Βίλα Κάρλος Παζ-Ροζάριο (τερματισμός)

Λίγα πράγματα για την Αργεντινή

Έχει πληθυσμό 43,1 εκατομμύρια κατοίκους και έκταση 2780400 τ. Χλμ. Πρωτεύουσα είναι το Μπουένος Άιρες και νόμισμα το πέσο. Η Αργεντινή έχει... βγάλει μεγάλους αθλητές κατά το παρελθόν και συνεχίζει να βγάζει. Είναι η χώρα που έχει αναδείξει τον θρύλο Ντιέγκο Μαραντόνα, αλλά και τον Λιονέλ Μέσι, που αυτή τη στιγμή είναι ένας από τους κορυφαίος ποδοσφαιριστές στον κόσμο.

Στα υπόλοιπα αθλήματα υπάρχουν ο Μανού Τζινόμπιλι στο μπάσκετ, ο Χουάν Μανουέλ Φάντζιο στη Formula1, οι Γκιγέρμο Βίλας, Γκαμπριέλα Σαμπατίνι, Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο στο τένις, ο Άνχελ Καρμπέρα στο γκολφ, οι Κάρλος Μόνζον στο μποξ και οι Ούγκο Πόρτα, Αγκουστίν Πίσοτ στο ράγκμπι.

Λίγα πράγματα για τη Βολιβία

Πιο μικρή η Βολιβία από την Αργεντινή, καθώς έχει έκταση 1098581 τ. χλμ. και πληθυσμό 10,5 εκατομμύρια κατοίκους. Έχει δύο πρωτεύουσες, τη Λα Παζ και τη Σούκρε, ενώ το νόμισμά της είναι το μπολιβιάνο. Σε αντίθεση με την Αργεντινή, δεν έχει να δείξει κάτι το σημαντικό σε αθλητές σε οποιοδήποτε σπορ.

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News