Μηχανοκίνητα

Το κόστος της θεραπείας του Σουμάχερ

Αν και τους τελευταίους μήνες η κατάσταση υγείας του Michael Schumacher δεν αποτελεί πρώτο θέμα στις εφημερίδες και τις ιστοσελίδες, ο Γερμανός πρώην πιλότος της Formula 1 συνεχίζει να βρίσκεται σε κώμα.

Ωστόσο δεν βρίσκεται σε κάποιο δωμάτιο νοσοκομείου, αλλά στην έπαυλή του στη Ελβετία, έχοντας δίπλα του ένα από τα καλύτερα ιατρικά επιτελεία του κόσμου. Μόνο φθηνά βέβαια δεν κοστίζει στην οικογένειά του η ιατρική του περίθαλψη.

Όπως αναφέρει η βρετανική Daily Mail, μέχρι σήμερα η οικογένεια Schumacher έχει ξοδέψει πάνω από 13.500.000 ευρώ σε γιατρούς, ενώ κάθε εβδομάδα από την αρχή της θεραπείας του, "φεύγουν" περίπου 150.000 ευρώ.

Τα θέμα των χρημάτων είναι φυσικά το τελευταίο πράγμα που σκέφτεται η οικογένεια Schumacher μετά το ατύχημα του πρώην πιλότου. Παρ' όλα αυτά αξίζει να σημειώσουμε πως η περιουσία του αγγίζει τα 400.000.000 ευρώ.

Θυμίζουμε πως ο Schumacher υπέστη σοβαρό ατύχημα στις 29 Δεκεμβρίου του 2013 καθώς έκανε σκι στο θέρετρο Μεριμπέλ των γαλλικών Άλπεων. Ο Γερμανός πρώην πιλότος της Formula 1, βρισκόταν μαζί με τον 14χρονο γιο του Mich, με τον οποίο έκανε σκι ανάμεσα στις 2 χαραγμένες διαδρομές του χιονοδρομικού κέντρου, με συνέπεια να αντιμετωπίζει πολλά εμπόδια στην πορεία του.

Αρχικά σκόνταψε σε έναν μεγάλο βράχο και χάνοντας την ισορροπία του, προσέκρουσε με το σώμα του σε 2 πιο μικρές πέτρες.

Το μοιραίο χτύπημα φέρεται να ήρθε σε μία τρίτη πέτρα, στην οποία εξακοντίστηκε με το κεφάλι, με συνέπεια να ραγίσει το κράνος που τον προστάτευε και να τραυματιστεί σοβαρά. Η βοήθεια στο σημείο του ατυχήματος ήταν άμεση, το ίδιο και η αερομεταφορά του Γερμανού στο νοσοκομείο του Μουτιέ, όπου αποφασίστηκε να μεταφερθεί στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ.

121

Σχόλια