default-image

Έχει Formoula 1την Κυριακή στην Σιγκαπούρη

Αθλητισμός
Έχει Formoula 1την Κυριακή στην Σιγκαπούρη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κόσμος της Formula 1 αποχαιρέτησε την Ευρώπη με το Grand Prix του Βελγίου.Την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, το παγκόσμιο πρωτάθλημα μεταφέρεται στην Ασία και τη Σιγκαπούρη για έναν αγώνα υπό το φως των προβολέων - ήταν μάλιστα ο πρώτος στον οποίο επιχειρήθηκε κάτι τέτοιο, το 2008.

Χίλιοι εξακόσιοι προβολείς κάνουν τη νύχτα μέρα, «δείχνοντας τον δρόμο» στους κορυφαίους οδηγούς του κόσμου, σε μία πρόκληση 61 γύρων, στους στενούς δρόμους του μεγάλου λιμανιού της Ανατολής. Οι τοίχοι βρίσκονται εφιαλτικά κοντά, η ζέστη και η αφόρητη υγρασία καταπονούν τους οδηγούς, συνδυασμός που έχει χαρίσει δραματικούς αγώνες στο παρελθόν.

Με τη νίκη στη Μόντσα, ο Lewis Hamilton απέκτησε σημαντικό βαθμολογικό προβάδισμα, το οποίο καλείται να υπερασπιστεί σε ένα σιρκουί όπου κατέκτησε τη νίκη το 2009 και το 2014. Βέβαια, σε τέτοιου είδους αγώνες οι ανατροπές είναι συνηθισμένο φαινόμενο και η λίστα των οδηγών που φιλοδοξούν να κλέψουν την παράσταση μακροσκελής. Σε αυτήν ξεχωρίζουν τα ονόματα του Nico Rosberg που θέλει να ξεπεράσει την απογοήτευση της εγκατάλειψης στην Ιταλία, καθώς και του Sebastian Vettel που θέλει να διατηρήσει ζωντανές τις όποιες ελπίδες του για τίτλο, με επτά αγώνες να απομένουν για το φινάλε της σεζόν. Τι μας επιφυλάσσει λοιπόν το Grand Prix της Σιγκαπούρης;

Η ζωντανή μετάδοση του αγώνα θα ξεκινήσει στις 15:00 (Alpha), με τον Πάνο Σεϊτανίδη στην περιγραφή και τους Σταμάτη Κατσίμη (οδηγός αγώνων) και Κώστα Μπιτσικώκο στον σχολιασμό. Μαζί τους θα βρίσκεται, ακόμη, η Αριάδνη Γερασιμίδου.

Περίπου μία ώρα νωρίτερα, στο «F1 Countdown», μπορείτε να παρακολουθήσετε μεταξύ άλλων: αφιέρωμα στον Lewis Hamilton και τις… ποδοσφαιρικές του ικανότητες, συνέντευξη του αναγεννημένου Felipe Massa, ξενάγηση στην άγνωστη Σιγκαπούρη από τον Jenson Button, καθώς και τις εντυπωσιακότερες πρεμιέρες της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Ακόμα, ο Κώστας Φραγκολιάς μπαίνει στο στούντιο για να μοιραστεί τις δικές του εμπειρίες από τον χώρο της ταχύτητας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News