default-image

Άλλη μία pole position ο Χάμιλτον

Αθλητισμός
Άλλη μία pole position ο Χάμιλτον

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αφεντικό στις κατατακτήριες για έβδομη από τις οκτώ διαδικασίες που έχουν γίνει φέτος ήταν ο Λιούις Χάμιλτον.

Ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής και πρωτοπόρος του πρωταθλήματος εξασφάλισε την pole position εν όψει του αυστριακού Grand Prix που θα γίνει την Κυριακή (15:00). Μάλιστα ο Χάμιλτον έφτασε τις 45 pole positions στην καριέρα του και ισοφάρισε το ρεκόρ εν ενεργεία πιλότων που κατείχε ο Σεμπάστιαν Φέτελ.

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ είχε την ευκαιρία να «κλέψει» την πρωτιά από τον ομόσταβλό του στον τελευταίο του γύρο, ωστόσο είχε ένα σπινάρισμα και περιορίστηκε στη δεύτερη θέση, ενώ τρίτος, πίσω από τις δύο Mercedes, ήταν ο Σεμπάστιαν Φέτελ με Ferrari και την πεντάδα συμπλήρωσαν οι Φελίπε Μάσα με Williams και Νίκο Χούλκενμπεργκ με Force India. Μπότας με Williams, Φερστάπεν με Toro Rosso, Κβίατ με Red Bull, Νασρ με Sauber και Γκροσάν (που λόγω προβλήματος στο σύστημα πέδησης δεν έτρεξε καν στην Q3) με Lotus ήταν οι υπόλοιποι της δεκάδας.

Στην Q1 έγινε η έκπληξη με τον Κίμι Ραϊκόνεν να μένει εκτός συνέχειας καταλαμβάνοντας τη 18η θέση και να… βρίζει στο team radio της Ferrari, ενώ δεν κατάφερε να προκριθεί ούτε ο Τζένσον Μπάτον. Η αποτυχία της McLaren ολοκληρώθηκε με τον Φερνάντο Αλόνσο να μην παίρνει το «εισιτήριο» για την Q3, πράγμα που συνέβη και με τη Red Bull του Ντάνιελ Ρικιάρντο.

Σημειώνεται πως οι δύο πιλότοι της McLaren έχουν ποινή 25 θέσεων έκαστος λόγω αλλαγής power unit, ενώ ποινή 10 θέσεων έχουν οι δύο Red Bull των Ντάνιιλ Κβίατ και Ντάνιελ Ρικιάρντο λόγω της αντικατάστασης πέμπτου κινητήρα στη διάρκεια της σεζόν. Οι ποινές από τη στιγμή που δεν μπορούν να εκτιθούν στο γκριντ θα μετατραπούν σε τιμωρίες στη διάρκεια του αγώνα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News